Nokia dev bir satın almayla imaj değiştiriyor

191 milyon dolarlık bir satın alma gerçekleştiren Nokia'nın, artık yeni bir hedefi var!

Nokia'dan dev satın alma!

Bir zamanların efsane telefon üreticisi Nokia, söz konusu birimini Microsoft'a devrettiğinden beri tecrübelerini en iyi değerlendireceği yeni bir alan bulmaya çalışıyor. Firma, N1 Android tablet ya da profesyonel Ozo VR kamera gibi çeşitli ürünleri görücüye çıkarmasının ardından şimdi de gözünü daha farklı bir segmente dikti. Nokia, bu yeni hedefi kapsamında Withings'i bünyesine katarak Nesnelerin İnterneti'nde büyümeyi amaçlıyor.

Nokia markası halen üst düzey telefonlarla birlikte anılsa da, firmanın yöneticileri bu algının yakın bir zamanda değişmesini umuyor. Bu doğrultuda 191 milyon dolara satın alınan Withings adlı Fransız firma daha çok fitness izleyiciler, akıllı ölçekler ve Activité Pop gibi tüketicilere yönelik sağlık ürünleriyle biliniyor.

Nokia, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında bu satın almanın firmayı daha farklı alanlarda uzmanlaşmaya doğru götüreceği ve özellikle önümüzdeki yıllarda devasa bir büyümenin beklendiği Nesnelerin İnterneti alanında önemli bir oyuncu haline gelmesine yardımcı olacağını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları