Nothing Phone'dan mavi - yeşil baloncuk kavgasına sıra dışı çözüm

Nothing, iMessage ile çalışan Nothing Chats Android uygulamasını duyurdu. Nothing’in sohbet uygulaması, ‘mavi baloncuklar’ da dahil olmak üzere iMessage ile uyumlu olacak.

Nothing Phone'dan mavi - yeşil baloncuk kavgasına sıra dışı çözüm

Bildiğiniz üzere iPhone'un iMessage uygulamasındaki mavi baloncuk ve Android'in yeşil baloncuğu uzun süredir tartışma konusu. Belki gelecekte bu mobil sınıf ayrımı düzenleyicilere ihtiyaç duyabilir, ancak akıllı telefon üreticisi Nothing'in bu soruna başka bir çözümü var.

Nothing Chats uygulaması, Nothing Phone (2) için yakında çıkacak bir mesajlaşma uygulaması. Sunbird tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcıların Apple ID'leri ile giriş yapmalarını ya da yeni bir hesap açmalarını istiyor ve bir kez ayarlandıktan sonra, Android telefonlarını kullanırken iMessage'da olduğu gibi Nothing Chats'te de mesaj gönderebilecekler. Nothing CEO'su Carl Pei'nin yüklediği bir videoya göre, canlı yazma göstergeleri, tam çözünürlüklü medya paylaşımı ve sesli notlar gibi özellikler başlangıçta mevcut olacak. Okundu bilgisi ve mesaj tepkileri ise daha sonra gelecek.

Ancak küçük bir sorun var. Nothing Chats, kullanıcıların Apple ID hesaplarına uzaktan bağlantı yoluyla bir Apple aygıtında giriş yapmalarını gerektiriyor. Nothing Chats SSS'ye göre, gönderilen mesajlar ne Nothing'in ne de Sunbird'ün erişemeyeceği uçtan uca şifrelemeye sahip ve oturum açma kimlik bilgileri Sunbird'ün sunucularında saklanmıyor. Hizmete girdikten sonra ise bunun ne kadar güvenli olacağı tam olarak belli değil.

Henüz beta aşamasında olan Nothing Chats, ABD, Kanada, İngiltere ve AB'deki Nothing Phone (2) kullanıcıları için cuma günü Google Play Store'da yayınlanacak.