YouTube gibi platformlardaki düşük çözünürlüklü videolar, bu araçla ve yapay zeka yardımıyla 4K'ya yükselecek

nVidia'nın yapay zeka ile desteklenen yeni aracı RTX Video Süper Çözünürlük ne zaman PC'lerimize gelecek? Tarih belli oldu ve oldukça da yakın...

Yapay zeka, düşük çözünürlüklü videoları 4K'ya yükseltiyor

Nvidia, ilk olarak CES 2023 sırasında duyurulan RTX Video Süper Çözünürlük (RTX Super Resolution) özelliğinin resmi yayım tarihini nihayet açıkladı. Yapay zekayı kullanarak videoları 4K çözünürlüğe yükselten bu araç, Şubat 2023'te hem Chrome hem de Edge tarayıcıları için yayımlanacak.

PC Gamer'ın açıkladığı üzere RTX Video Süper Çözünürlük özelliği “1080p'nin ötesinde çözünürlüklere imkan tanıyacak. 360p ile 1440p arasında herhangi bir yerel çözünürlükte sunulan videonun kalitesini 4K'ya kadar yükseltecek.” Bu özelliğin çalışması için RTX 3000 serisi veya 4000 serisi bir GPU kullanılması gerekiyor. Nvidia’nın yayınladığı videoda aracın ne kadar iyi çalıştığı gösteriliyor.

4K video yükseltme, TV’ler için yeni olmasa da, tarayıcılar ve video akışı için yeni bir teknoloji. Çözünürlük yükseltmesini gerçekleştirenin yapay zeka olması da hem etkileyici hem de potansiyel olarak bölücü bir başarı olabilir.

Ancak RTX Video Süper Çözünürlük özelliğinin ilerleyişini ve gelişmesini izlemek ve ayrıca söz konusu araçla hangi tür videoların en iyi çalışacağını izlemek keyifli olacak…