ÖN İNCELEME: HTC One Mini 2'yi denedik!

HTC'nin yeni cebi Mini 2'yi elimize aldık; denedik! İşte sundukları ve ilk test raporumuz!

HTC One Mini 2'yi denedik!

HTC One Mini 2'ye ilk baktığınızda onun One M8 olduğunu düşünmeniz mümkün. Yani ilk HTC One ile One Mini arasındaki fark, yeni HTC One Mini 2'de iyice azalmış. One Mini'de rastladığımız, cihazı çevreleyen plastik bant, One Mini 2'de de var ancak onu görmeniz artık daha zor. HTC, bu plastik bandı gizlemekte oldukça iyi bir iş çıkarmış.

Cihazın fırçalanmış metal arka yüzü, kavisli yapısıyla son derece kaliteli bir tutuş hissi sunuyor. Telefonun boyutunun M8'e göre küçük olması da telefonu tek elle kavramanızı çok kolay bir hale getiriyor.

ÖN İNCELEME: HTC One Mini 2'yi denedik!

10.6mm kalınlığındaki One Mini 2, 9.3mm'lik One Mini'den ve 9.4mm'lik One M8'den biraz daha kalın, ancak yuvarlak köşeleri ve kavisli arka yüz, bu durumu başarıyla gizliyor. Yapı kalitesinin en üst düzeyde olduğunu hemen hissettiğiniz cihazda nanoSIM çekmecesinin yerine tam oturmaması dikkatimize çekti. Çok küçük bir çıkıntı olsa da parmağınızı sürdüğünüzde pürüzü fark edebiliyorsunuz. Çok da önemli olmayan bu durum, daha sonra üretilecek cihazlarda çözülebilir.

Özellikleri, renk seçenekleri

Özellikleri, renk seçenekleri

HTC One Mini 2'nin sağında ses düğmesi ve onun hemen üstünde bir microSD kart yuvası bulunuyor. Bu sayede depolama alanını 16GB'tan yukarıya taşıyabiliyorsunuz (Cihazı açtığınızda size sunulan alanın 11GB olduğunu söyleyelim). MicroSD slotunu açabilmek için bir araca ihtiyacınız var; bu durum bazılarımızın canını sıkabilir. Ancak bu durum da üst düzey kalitedeki tasarımın küçük bir yan etkisi ve göz ardı edilebilir.

One Mini 2'nin üç renk seçeneği bulunuyor. İncelememizde gördüğünüz "gunmetal grey" gri modelin yanında "amber gold" ve "glacial silver" renk seçenekleri bulunuyor.

ÖN İNCELEME: HTC One Mini 2'yi denedik!

4.5 inç'lik ekranın üstünde ve altında stereo ses sunan Boomsound hoparlörler bulunuyor. YouTube'daki kliplerle yaptığımız denemelerde sesin M8'deki kadar etkileyici olduğunu deneyimledik.

HTC logosu ise herhangi bir işlevi olmayan siyah bir bant üzerinde duruyor; aynı HTC One M8'deki gibi. Bu bölüm işe yaramıyor gibi görünse de, dahili bileşenlere yer açmak için kullanılmış olabilir.

Ekran, arayüz ve kamera

Ekran, arayüz ve kamera

Ekran, arayüz ve kamera

Ekran boyutu 5 inç'ten 4.5 inç'e düşen telefon, full HD çözünürlük yerine 720p ile yetiniyor. Ekran 4.3 inç'lik HTC One Mini'den büyük olabilir, ancak çözünürlüğünün sizi büyülemediğinin farkındayız. Yine de HD çözünürlük, oldukça keskin ve parlak görünüyor. Piksel yoğunluğu çok yüksek olmasa da iPhone 5S'inkine yakın seviyede ve günlük kullanımda düşük çözünürlüğün farkına varmayabilirsiniz. Ekranın bakış açıları ise oldukça iyi.

One Mini 2'nin küçülen bir başka özelliği, 1.2GHz dört çekirdekli Snapdragon 400'e gerileyen işlemcisi ve 1GB'a inen RAM'i. Ancak telefon, geçen senenin One Mini'sinden güçlü ve Android KitKat'ı ve Sense 6'yı akıcı bir biçimde çalıştırıyor.

ÖN İNCELEME: HTC One Mini 2'yi denedik!

Kısa testimiz boyunca herhangi bir yavaşlığa rastlamadık, ancak cebin yoğun işlemlerin altından nasıl kalktığını detaylı testimizde göreceğiz.

One M8'deki Duo Camera ve Ultrapixel lens, Mini 2'de bulunmuyor. Cep bunlar yerine 13MP'lik bir kamerayla geliyor. Desire 816'da da kullanılan bu kamera, 1080p video da kaydedebiliyor ve tek LED'li bir flaşla geliyor. Ancak optik görsel dengeleme (OIS) işlevinin eseri yok. Kamera uygulamasını açtığınızda da bazı özelliklerin ortadan kaldırıldığını görüyorsunuz. Duo Camera'ya özel arka plan efektleri ve diğer efektler Mini 2'de doğal olarak yoklar. Bunlara ek olarak panorama gibi bazı özellikler de atlanmış.

Fotoğraf kalitesi, diğer özellikler ve ilk karar!

Fotoğraf kalitesi, diğer özellikler ve ilk karar!

HTC, Zoe işlevini Mini 2'ye getirecek ancak bu, yaz aylarında evrensel Android uygulamasının yayınlanmasıyla beraber olacak.

Testimizde çektiğimiz fotoğraflar iyiydi ancak bizi pek etkilemediler. One M8'de birkaç seviye birden atlayan 5MP'lik ön kamera, kamera uygulamasında "selfie modu" olarak adlandırılmış. Selfie modunda yer alan geri sayım sayesinde en iyi gülüşünüzü hazırlayabiliyor ve en müthiş fotoğrafınızı acele etmeden çekebiliyorsunuz.

Wi-Fi, 4G, Bluetooth 4.0, GPS ve NFC gibi güçlü bağlantı özellikleriyle gelen telefon, 2.100mAh kapasiteli bir pile sahip. Çıkarılması mümkün olmayan pil, HTC'ye göre 16.2 saat 3G üzerinden konuşmaya, 556 saat 3G bekleme süresine izin veriyor. Gerçek rakamları ise detaylı testimizde öğrenebileceğiz.

HTC One Mini 2, Avrupa'da, Orta Doğu'da, Afrika'da ve Kuzey Asya'da Haziran'da piyasaya sürülecek.

ÖN İNCELEME: HTC One Mini 2'yi denedik!

İlk kararımız

HTC One Mini 2, tasarımıyla sizi büyüleyecek, işlevleriyle de tatmin edecek bir cep. Çekiciliği ve ham gücüyle iPhone 5S'e rahatça rakip olabileceğini söyleyebiliriz. HTC'nin sunduğu en iyi deneyime, yani One M8'e sahip olmanın peşinde değilseniz, Mini 2 sizi fazlasıyla memnun edebilir.

Okuyucu Yorumları