OnePlus One'ı vuran ciddi iddia!

Halen davetiye ile satın alınabilen telefon OnePlus One, çok ciddi bir suçlamayla karşı karşıya...

OnePlus One'ı vuran iddia!

OnePlus, bu yılın sonuna kadar 1 milyon adet telefon satmış olmayı hedefliyor. Ancak, ne yazık ki, OnePlus hakkında bazı tartışmalar ortaya çıkmış durumda. Bu tartışmaların en önemlilerinden biri ise, bazı kullanıcıların, firmanın kullanılmış veya yenilenmiş telefonları tamamen yeni telefon gibi sattığı iddiasını içermekte.

OnePlus forum yazılarına göre, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde bazı kullanıcılar OnePlus siparişlerinin sonucu olarak OnePlus'tan yenilenmiş veya kullanılmış ürünlerin ellerine ulaştığını söylemekteler. OnePlus, bu konu hakkında başlangıçta sessiz kalmış olsa da, sorunu direkt olarak forum yazılarına cevap vererek çözmeyi planlıyor.

OnePlus bu iddiaları doğal olarak kabul etmiyor ve yapılan kısa açıklamaya göre, 500.000 adet satılan ürünün içerisinde 7 kişi kullanılmış veya yenilenmiş ürünlerin satıldığını söylemekte. Bu iddiaların bazıları ise diğerlerine göre daha somut görünüyor. OnePlus, satılan ürünlerdeki toz veya çizik sorunlarını "kalite kontrolün dikkatinden kaçmış olan ufak sorunlar" olarak değerlendiriyor. Ancak firma bütün ürünlerin yeni ürünler olduğunun altını çizmeyi de ihmal etmiyor.

Yapılan açıklamaların kullanılmış telefon satmaya çalıştıkları söylentisini durdurmak için yeterli olacağını ümit ettiklerinin belirtildiği yazıda, yaşanan sorunlar için özür dilenmekte ve duruma ciddiyetlere yaklaşıldığı da belirtilmekte...

Okuyucu Yorumları