Opera 49 Beta, Yeni Özellikleri ile Yayında

Opera'nın yeni beta sürümü, selfie ve snapshot araçları ile birlikte geldi!

Opera 49 Beta yayınlandı!

Eğer web tarayıcınızda ekran görüntüsü ve selfie'ler çekmek istiyorsanız, Opera'nın yeni beta sürümü sizin için ideal özellikler ile birlikte geliyor. Perşembe günü yayınlanan Opera 49 beta, tamamen paylaşmakla ilgili. Yeni araçlar sayesinde bir web sayfasının istediğiniz bölümünün ekran görüntüsünü alabilir ve üzerine çizimler, çıkartmalar ve ifadeler koyabilirsiniz. Yeni edit menüsü sayesinde bu paylaşımlarınıza selfie'nizi de ekleyebilirsiniz. Opera'nın sahip olduğu mesajlaşma özelliği sayesinde, yarattığınız eserlerinizi arkadaşlarınızla çok kolay şekilde paylaşabilirsiniz.

Opera 49 beta ile gelen araçlar şunlar:

  • Dikkat çekmek için ideal hazır ok çizimi
  • Blur sayesinde görülmesini istemediğiniz bilgileri bulanıklaştırın
  • Pencil aracı sayesinde paylaşım üzerine çizimler yapın
  • Selfie camera sayesinde paylaşımınıza öz-çekim fotoğrafınızı koyabilirsiniz
  • Çıkartmalar da paylaşımınızın duygusal değerini arttırıyor

Bu sosyal özelliklerin yanı sıra, güncelleme ile birlikte O-menu ve tarama geçmişine iyileştirmeler geliyor, daha temiz çalışan bir gizli mod, ayarlanabilir konumlara sahip eklentiler ve VK messenger da güncellemeye dahil. Para birimi dönüştürücüsüne beş yeni para birimi eklendi ve macOS High Sierra için de geliştirmeler yapıldı.

Yapay gerçeklik başlıkları için geliştirilen VR360 oynatıcı şimdilik bakıma alınmış durumda, ancak Opera 49'un ilerleyen bir sürümünde tekrar kullanıma açılacak. Resmi web sitesinden Windows sürümünü, macOS sürümünü ve Linux paketlerini indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları