OPPO A74 Hakkında Çok Sorulanlar ve Nasıl RAM Yükseltilir?

RAM yükseltme özelliği gelen OPPO A74 hakkında tüm soruları bir araya topladık ve her birini cevaplandırdık. İşte OPPO A74 hakkında çok sorulanlar ve OPPO A74'te RAM nasıl yükseltilir sorusunun cevabı!

OPPO A74 hakkında çok sorulanlar

Hatırlarsanız kısa bir süre önce fiyat/performans telefonu olmasıyla büyük ilgi toplayan OPPO A74'ü tüm detaylarıyla incelemiştik. E, siz şimdi soracaksınız peki, neden bu makaleyi yazıyorsunuz diye? Hemen söyleyelim: Telefonun fiyatı biraz daha düştü ve bu da OPPO A74'ü daha rekabetçi, daha tercih edilebilir hale getirdi. Bunun haberini vermek istedik. Bu birincisi. Bir diğer güzel haber de, yeni gelen çok çok önemli bir özellik hakkında. OPPO, Reno5 ve Reno5 Lite modelleri ile sunduğu yeni bir özelliği OPPO A74 için de kullanıma açtı. Artık bu telefona RAM eklemesi yapabiliyoruz. Nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Daha başka güzel haberler de var. Ayrıca sizlerden gelen sorular da var, onlara da bu makale vesile ile cevaplandırmış olalım. Şimdi hepsini anlatmaya başlayalım.

OPPO A74 Hakkında Çok Sorulanlar ve Nasıl RAM Yükseltilir?

OPPO A74 Artık Çok Daha Ucuz

Tasarımdır, ekrandır ya da teknik özelliklerdir gibi kısımları direkt olarak geçiyoruz, zira bunların hepsinden daha önce detaylı olarak bahsettik. İsteyenler o makalemizi de buradan okuyabilirler.

Öncelikle telefonun fiyatının düştüğünden sözü açalım. OPPO A74 piyasaya ilk çıktığında fiyatı 3199 TL'ydi. Şu an ise 2900 TL'ye bulabiliyorsunuz. İncelemeyi yayınlandığımızda, özellikle OPPO Reno5 lite ile OPPO A74 arasında kalanlar olmuştu ve bize de hangi telefonu seçmeleri gerektiği konusunu sormuşlardı. Özellikle işlemci ve batarya konusunda ibrenin OPPO A74'ten yana olduğu bilgisini paylaşmıştık, buradan da tekrar ediyor olalım. Şimdi bir de fiyat da daha iyi bir noktaya gelince, OPPO A74'ün bir tık daha çıktığını söyleyebiliriz ki, bu diğer fiyat/performans çizgisinde çıkan modellerle kıyaslamada da bu şekilde. Yine aklınıza takılanlar olursa, sorun cevaplandıralım.

Evet, fiyat konusunu hallettiğimize göre şimdi OPPO A74'e gelen en önemli yazılım özelliğinden bahsedelim. Artık yazılım yoluyla OPPO A74'te RAM yükseltmesi yapabiliyorsunuz. Bu oldukça da basit bir şekilde yapılabiliyor.

OPPO A74 Hakkında Çok Sorulanlar ve Nasıl RAM Yükseltilir?

OPPO A74'e RAM Yükseltmesi Müjdesi!

OPPO A74'ün RAM kapasitesini artırmak için telefonun Ayarlar menüsüne girip, buradaki Telefon Hakkında kısmında bulunan RAM seçeneğinin üzerine tıklıyoruz. Açılan ekrandan eklenecek RAM miktarını 1 GB, 2 GB ya da 3 GB şeklinde seçebiliyoruz. Evet, OPPO A74'e tam 3 GB'a kadar RAM ilavesi bu yolla yapılabiliyor. Peki, bu nasıl oluyor?

Biliyorsunuz, daha önce de OPPO A74 incelemesinde söylemiştik, bu telefon 4 GB RAM ile beraber geliyor. Bu rakam aslında fiyat/performans telefonları açısından gayet yeterli. Fakat bu şekilde bir RAM takviyesi yapma fikri çok çok cazip. Bu RAM takviyesi, OPPO RAM+ teknolojisi sayesinde yapılabiliyor. Bu ek gelen sanal RAM miktarı, tabii ki telefonun depolama biriminden karşılanıyor. İhtiyaç halinde, siz telefonu kullanırken eğer o an kullanılan uygulamalarla RAM kapasitesi 4 GB dolaylarına ulaşırsa, bu RAM+ teknolojisi devreye giriyor ve böylece RAM kaynaklı performans kaybını önlüyor, elinizi rahatlatıyor. Bu sayede daha zorlu uygulamalarda ya da aynı anda çalıştırdığınız uygulamalardaki performansınız direkt olarak artıyor. Bu tabii ki oyunlar için de geçerli durumda.

Bu arada bu teknoloji sadece OPPO A74'de özel değil. OPPO'nun diğer telefonları olan Reno5 ve Reno5 Lite modellerinde de bu şekilde ek RAM kazanabiliyorsunuz.

OPPO A74 Hakkında Çok Sorulanlar ve Nasıl RAM Yükseltilir?

Artık Uygulamalarınızı Sizden Başka Kimse Açamayacak

Sizden OPPO A74 ile ilgili çokça gelen sorular arasında özellikle işletim sistemine dayalı sorular vardı. Onlara da bu vesile ile cevap vermiş olalım. Telefonun ColorOS arayüzü zaten çok akıcı çalışan ve sade tasarlanan, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz, her ihtiyacınıza cevap verebilecek şekilde tasarlanmış bir yazılım. Android 11 üzerine kurulu olan ColorOS arayüzünde güvenliğe dayalı çok önemli 3 özellik bulunuyor. Bunlar da Uygulama Kilidi, Özel Kasa ve Acil Durum için SOS özelliği.

Öncelikle Uygulama Kilidi'nden bahsedelim. Evet, tıpkı ismindeki gibi bu özellik yoluyla istediğiniz uygulamalarınızı kilitleyebiliyorsunuz. Yani diyelim ki telefonunuz açık kaldı, kilitlemeyi unuttunuz. Ve o sırada biri de telefonunuzu öyle masanın üzerinde açık şekilde gördü ve hemen galerinize girmeye kalkıştı diyelim. Artık galeri ikonuna tıkladığı an, karşısına parola ekranı geliyor. Ya da herhangi başka bir uygulamaya. Tabii ki sizin önceden bu uygulamaları seçmiş olmanız gerekiyor. Bunu da çok kolay şekilde yapabiliyorsunuz.

Ayarlar > Gizlilik > Uygulama Kilidi yolunu takip ettiğinizde, telefonunuzda yüklü tüm uygulamaların yer aldığı liste ile karşılaşıyorsunuz. Buradan şifre gerektirecek uygulamaları seçtiğiniz an, artık bu uygulamalara girerken her defasında ekstra şifre girilmesi gerekiyor. Buraya galerinin yanı sıra özellikle finans ve bankacılık uygulamalarınızı da eklemenizi tavsiye ederiz.

OPPO A74 Hakkında Çok Sorulanlar ve Nasıl RAM Yükseltilir?

Önemli Gördüğünüz Her Şeyi Özel Kasa'da Saklayın!

Bir diğer güvenlik sorusu da Özel Kasa. OPPO A74'te bulunan Özel Kasa adındaki bölüm, yine Uygulama Kilidi'ne benziyor, fakat burada uygulama dışındaki verilerinizi depoluyorsunuz. Mesela fotoğraflarınız ve videolarınız, mesela ses dosyalarınız ya da belge ve diğer dosyalarınız arasında önemli gördüğünüz, sizden başka kimsenin ulaşmasını istemediğiniz gizli dosyaları bu alanda depolayabiliyorsunuz.

Bunu yapması da yine oldukça basit. Yine Ayarlar > Gizlilik bölümünde göreceğiniz Özel Kasa yazısına tıklayarak parmak izinizle ya da parolanızla giriş yapabileceğiniz bu özel alana, kimsenin görmesini istemediğiniz dosyaları seçerek ekleyebiliyorsunuz. Böylece mesela aslında galerinizde bulunan bir fotoğraf, direkt olarak Fotoğraflar kısmından girildiğinde görülmüyor, sadece Özel Kasa'ya girdiğinizde görülebiliyor. Bunu tabii ki dediğimiz gibi yine diğer dosya ve belgeleriniz için de yapabiliyorsunuz. Oldukça faydalı bir güvenlik özelliği.

Acil Durumlar için SOS Nasıl Çalışır?

Yine sizlerden çok gelen bir diğer soru, SOS özelliği nasıl çalışır? Arkadaşlar, bu OPPO A74 için yine şahane bir özellik. Elbette kimse kullanmak zorunda kalmasın, ancak öyle ki, acil bir durumda kaldığınızda, 112'ye ulaşmak istediğinizde veya en yakın tanıdığınıza ulaşmak için tek yapmanız gereken telefonun güç butonuna 5 kez arka arkaya basmak. Böylece telefonun otomatik olarak 112'yi aramasını sağlayabiliyor ya da yine direkt olarak en yakın tanıdığını arattırabiliyorsunuz. Dilerseniz bunu seçmeli olarak da yapabilirsiniz. Tüm ayarlar elinizin altında.

Peki, bunu nasıl yapacaksınız? Bunun için de yine Ayarlar kısmındaki Güvenlik adımını kullanıyoruz. Burada Acil Arama SOS bölümünü göreceksiniz. Buradan, Acil durum numaraları bölümünden rehberinizden istediklerinizi ekleyebiliyor veya direkt olarak sadece 112'yi atayabiliyorsunuz.

Sadece bu da değil, burada daha pek çok seçenek var. SOS mesajı gönderebilir, gönderilecek mesaja otomatik olarak çevrenin fotoğrafını ya da çevrenin 5 saniyelik ses kaydını eklemesini belirleyebilirsiniz. Sanıyoruz ki bu özelliği de en açık şekilde anlattık.

OPPO A74 Hakkında Çok Sorulanlar ve Nasıl RAM Yükseltilir?

OPPO A74'ün Oyun Performansı Nasıl?

Şimdi gelelim bir başka konuya. Oyun performansı. OPPO A74 ile ilgili en çok gelen sorulardan biri de telefonun oyun performansı yönündeydi. Evet, söyleyelim, OPPO A74 kuşkusuz bir oyun canavarı değil; zira içeriğinde Qualcomm Snapdragon 662 işlemci var ve GPU'su da Adreno 610. Fakat fiyat/performans çerçevesinde oyun oynatabilen ve bunu iyi şekilde yapabilen bir akıllı telefon.

En çok sorulan sorular tabii ki yine PUBG yönünde oldu. Biz kullandığımız süre içinde PUBG Mobile da oynadık, Call of Duty Mobile da. Şu an siz de ekranda görüyorsunuz ki, OPPO A74 her 2 oyunda da gayet akıcı bir performans gösterebiliyor. Bu konuda bu telefonla bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Üzerine bir de gelen RAM yükseltme özelliğiyle de zaten artık eliniz bu telefonla çok daha rahat durumda.

OPPO A74'te HyperBoost özelliği yer alıyor. Bu özellik sayesinde bu kategorideki rakiplere oranla daha az gecikme yaşatan telefon böylece akıcı bir oyun performansı sergileyebiliyor. İş bununla da kalmıyor bu arada; telefonda Oyun Alanı adında bir bölüm var. Buna girerek oyunun performansını artırabiliyorsunuz. Diyelim ki PUBG'de bu defa solo takılmayacaksınız da arkadaşlarınızla beraber bir etkinlik yapacaksınız ve ekstra performansa ihtiyacınız var. O zaman bu Oyun Alanı'ndan Profesyonel Oyuncu modunu açıyorsunuz böylece telefonun işlemcisini ve grafik birimini sonuna kadar kullanmanın kapıları açılıyor. Ya da diyelim ki telefonunuzun şarjı çok azaldı ancak oyun oynamaya devam etmek istiyorsunuz. Bu defa da yine Oyun Alanı'ndan Düşük Güç modunu açıyorsunuz ve bu sorununuz da böylece çözülüyor.

Yani bu kısmı toparlayacak olursak, bu telefon, fiyat / performans çizgisinde iyi bir oyun ekürisi olacaktır.

OPPO A74 ile gerçek zamanlı oyun performansını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Öte yandan hazır bahsi açılmışken pil konusuna da değinelim. Telefonda zaten 5000 mAh kapasitesinde, oldukça geniş bir batarya var. Bununla normal kullanımlarda çok rahat 1.5 günü çıkartıyorsunuz. Şarjınız bitse bile sadece 5 dakikaya ihtiyacınız var. Hayır, abartmıyoruz, sadece 5 dakikalık şarj ile telefonu 1.5 - 2 saat ila 6 saat arası kullanabilecek ölçüde şarj edebiliyorsunuz. Zira telefonun kutusundan çıkan şarj adaptörü 33W gücünde. SuperVOOC 2.0 hızlı şarj desteği sayesinde böylece çok seri şekilde şarj olabiliyor telefon. Tam kapasite şarj olması da zaten maksimum 1 saat sürüyor ki bu da yine diğer telefonlarla kıyasladığınızda çok iyi bir süre gerçekten.

Yüksek Kalitede 48 MP Fotoğraf Çekebiliyor

Daha önce incelemede de OPPO A74 ile çektiğimiz fotoğrafları paylaşmıştık. Fakat gelen sorulara baktığımızda bu pek de yeterli olmamış doğrusu ve özellikle telefonun 48 MP fotoğraf performansı hakkında merak edilenler olmuş. Pek çok soru gibi bu videomuzda / makalemizde bunu açıklığa kavuşturmak adına daha fazla fotoğraf çektik ve biraz daha bu konuyu derinleştirelim dedik.

Şimdi, biliyorsunuz OPPO A74'te 3'lü kamera dizilimi bulunuyor. Bunlardan ana kamera 48 MP ölçüsünde olurken, diğer 2 kamera ise makro çekimler için 2 MP ve çekilen fotoğraflara istendiğinde derinlik sağlanması için derinlik sensörü olarak yer alıyor. Bu arada ön kamera da sosyal medya paylaşımları için gayet yeterli seviyede 16 MP şeklinde bulunuyor.

Şimdi, kamerada en çok merak edilen konu şu: Evet, OPPO A74, 48 MP çözünürlüğü destekliyor, ancak bu demek değil ki her çekilen fotoğraf 48 MP ölçüsünde. Arkadaşlar bu telefonla 48 MP'lik fotoğraflar çekmek istediğinizde, kamera arayüzünü üstten aşağı kaydırarak 48 MP modunu açmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda siz de göreceksiniz ki, çektiğiniz fotoğrafların çözünürlüğü 8000x6000 piksel şeklinde görünecek. Bu mod kapalı iken çektiğiniz fotoğraflar ise 4000x3000 piksel çözünürlüğünde olacak. Bunu özellikle açıklamak istedik, zira "48 MP demiştiniz ancak fotoğraflar o çözünürlükte çıkmıyor," diyen çok kişi olduğu için bunu açıklığa kavuşturmak önemliydi.

48 MP ile çekilen fotoğraflar kuşkusuz daha fazla detay içeriyor ve bu nedenle daha iyi fotoğraf çekmek isteyenler için önemli bir mod oluyor. Bu arada telefonda Yapay Sahne Geliştirme özelliği, yani AI sistemi de mevcut durumda –ki bunu da yine arayüzde görüyorsunuz. Bunu açarak da fotoğraf çekeceğinizde, bitki, manzara, yiyecek – içecek, gün doğumu ya da batımı gibi farklı senaryolarda, sahne tanılaması otomatik olarak yapılıyor ve renk, kontrast, iso değeri gibi veriler en uygun şekilde otomatik olarak ayarlanarak ortaya güzel kareler çıkmasına önayak oluyor.

OPPO A74 ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Sonuç

Ve sonuç. Sonuç olarak OPPO A74 hakkında bize en çok gelen soruları bu makale / video vesilesiyle cevaplandırdığımız için mutluyuz tabii ki, ancak başka sorularınız varsa da yine yorumlarda yazmaktan çekinmeyin, yine cevaplayalım. OPPO A74 eli yüzü düzgün bir telefon ve dediğimiz gibi fiyatına göre de güzel özelliklere sahip. Özellikle yeni gelen RAM yükseltme özelliği telefonun albenisini daha artırıyor kuşkusuz. Bu anlamda şu sıralar iyi bir fiyat/performans telefonu arayanlara gönül rahatlığıyla OPPO A74'ü önerebiliriz.

OPPO A74 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

  • İşletim Sistemi: Android 11
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 662
  • Çekirdek: 8
  • İşlemci Hızı: 2.0 GHz & 1.8 GHz
  • Ekran Teknolojisi: AMOLED
  • Ekran Boyutu: 6.43 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400 px
  • Bellek (RAM): 4 GB
  • Grafik İşlemci: Adreno 610
  • Dahili Depolama: 128 GB
  • Arttırılabilir Hafıza: Var
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Arka Kamera: 48 MP & 2 MP & 2 MP
  • Batarya: 5000 mAh
  • Parmak İzi Okuyucu: Var
  • Yüz Tanıma: Var
  • Çift SIM Desteği: Yok
  • Wi-Fi: 802.11 b\g\n\ac
  • Bluetooth: 5.0
  • GPS: Var
  • LTE: Var
  • NFC: Var
  • FM Radyo: Var
  • Boyutlar: 160 x 73 x 7.95 mm
  • Ağırlık: 175 gr.

Sponsorlu İçerik