Otonom araçlar için düzenlenen kaza raporunda Tesla'nın kaza sayısı dikkat çekiyor

Amerika ulusal trafik komisyonu, otonom araçların son 10 ayda karıştığı kaza sayısını açıkladı. Rapora göre kazaların yüzde 70’inde başrolde Tesla araçları var.

Tesla, otonom araç kaza raporunda 1 numara

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, yarı otonom sürüş teknolojisi için ilk veri grubunu yayınladı. New York Times’ın haberine göre, ajans 1 Temmuz 2021 ve 15 Mayıs 2022 arasındaki 10 ayda 392 kazayı kısmi kendi kendine sürüş ve sürücü yardım sistemlerine bağladı.

Bunların yaklaşık yüzde 70'i, Autopilot veya Full Self-Driving beta kullanan Tesla araçlarıydı. Honda arabaları 90 olaya bağlandı, Subaru modelleri ise 10 olaya karıştı. Ford, GM dahil olmak üzere diğer markalar , Volkswagen ve Toyota, beş veya daha az kaza geçirdi.

Yaralanma raporlu 98 kazadan 11'i ciddi yaralanmalarla sonuçlandı. Tesla olaylarının beşi ölümcüldü. Kendi kendine sürüş sistemleri için toplam 130 kazadan 108'i diğer arabalarla ve 11'i bisikletliler ve yayalar gibi "savunmasız" yol kullanıcıları ile gerçekleşti.

Kazalarda Tesla’nın daha yüksek çıkması normal görünüyor, zira ABD’de yaklaşık 830.000 otonom Tesla aracı yollarda. Yarı otonom otomobil pazarını büyük ölçüde doldurduğundan dolayı Tesla araçların kazalara karışma olasılığı da artıyor.