Polisin çevirmek istediği sürücüsüz bir aracın garip hareketleri ve adeta kaçmaya çalışması, görenleri güldürdü

Sürücüsüz, otonom bir aracı polis çevirmek isterse neler olur? ABD'de yaşanan bu olay, soruya oldukça eğlenceli bir yanıt veriyor.

Polis, sürücüsüz aracı çevirmek isterse...

Şubat ayından bu yana, GM'nin Cruise kendi kendine sürüş birimi, San Francisco'da halka açık taksi yolculukları sunuyor. Ve çoğunlukla, hizmetin kayda değer herhangi bir sorunla karşılaşmadığı görülüyor. Ancak geçtiğimiz hafta sonu, şirketin araçlarından birinin rutin bir trafik çevirmesine verdiği yanıtla polisi şaşırttığı garip bir durum ortaya çıktı.

Paylaşılan video ilk olarak 2 Nisan'da yayınlandı, ancak 9to5 yayıncısı Seth Weintraub'un Cumartesi günü kişisel Twitter hesabında paylaşmasından sonra geniş çapta dolaşmaya başladı. Videoda, San Francisco polisinin şehrin Richmond Bölgesi'nde sürücüsüz bir Cruise aracını durdurmaya çalıştığını, ancak bir grup seyircinin şaşkın bakışları ortasında otomobilin geçici olarak kaçmaya çalışır gibi göründüğü bir olay görülüyor.

Weintraub videoyu paylaştıktan bir gün sonra Cruise, video hakkında bir yorum yaptı ve aracının polise teslim olduğunu ve o trafik noktası için en yakın güvenli yere (trafiği engellemeyeceği kavşağın diğer köşesine) taşındığını belirtti. Şirket, "Bir memur Cruise personeliyle temasa geçti ve herhangi bir ceza kesilmedi. Bu gibi durumlarda aramaları için özel bir telefon numarası da dahil olmak üzere, araçlarımızla nasıl etkileşimde bulunacağımız konusunda SFPD ile yakın bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Polisin aracı neden durdurduğu belli değil ama görünüşe göre otomobilin yanmayan ön farları bu çevirmenin sebebi olabilir.

Otonom araçların ABD yollarında daha yaygın hale gelmesiyle 2 Nisan'da yaşanan bu olay gibi daha fazla olay görebileceğimizi tahmin edebiliriz. Bu yüzden Cruise'un ilk müdahale ekiplerine araçlarına nasıl yaklaşacaklarını öğretmek için tasarlanmış bir video hazırlaması şaşırtıcı değil…