Panda'ya Advanced Certificate ödülü!

Panda Antivirus, AV-Comparatives tarafından ödüllendirildi. İşte detaylar ve bazı istatistikler...

Panda Antivirus'e ödül!

AV-Comparatives tarafından yapılan yılın ilk çeyrek testlerinde, Panda Antivirus Pro 2011 Advanced Certificate ile ödüllendirildi.

AVTürk Ürün Müdürü Okan Horasan'ın yaptığı açıklamalara göre, AV- Comparatives tarafından yapılan testler; yazılımların; zararlı tespit/kaçırma oranlarını, tarama hızlarını ölçtü. Zararlı tespitinde yapılan testlerde Panda Anti-virus Pro; 23.122 solucanın %99,4'ünü, 42.966 bot'un %99,9'unu ve 318.934 trojandan %99,8 ini yakalayarak 4. en iyi tespit oranına sahip olmuştur. Zararlı kaçırma oranı da %1.9 olarak en az zararlı kaçıran yine 4. en iyi ürün olmuştur. Son olarak tarama hızı konusunda yarıştırılan ürünler arasında en hızlı tarama yapan 2. yazılım olan Panda Antivirus Pro AV-Comparatives tarafında Advance Certificate ödülüne layık görüldü.

Okan Horasan'ın verdiği bilgilere göre 2011 ilk çeyreğinde, siber saldırılar ve siber casusluk hareketleri büyük ölçüde artış göstermiştir. Bu artışın en büyük nedeni de Çin'in dur durak bilmeyen saldırıları olarak gösteriliyor.

Active Scan'in topladığı bilgiler doğrultusunda Ocak ayında en çok enfekte olan ülkeler arasında 3. Sırada yer alan Tayvan, Mart sonunda en çok enfekte olan listesinden çıkmıştır. Bunun yanında Litvanya ve Japonya'daki enfekte oranları yaklaşık %60 oranına yaklaşmış ve kendilerine en çok enfekte olan 5 ülke arasında yer bulmuşlardır. Türkiye'nin ise yaklaşık %50 olan enfekte oranı değişmemiş ancak araya giren daha enfekte olan ülkeler sebebiyle sıralamada 5.'likten 6.'lığa düşmüştür.

Tehditler yüzde 16 arttı

Tehditler yüzde 16 arttı

Panda Security ücretsiz tarama aracı Active Scan'in 2011 ilk çeyreğinde topladığı bilgilere göre, 2010 4. Çeyreğinde 63.000 olan tehdit sayısı, Mart ayında 73.190'a ulaşarak %16'lık bir artış göstermiştir. Ancak bu artış bütün kategorilerde gerçekleşmemiştir. Zararlıların alt grupları incelendiğinde banker trojanların sayısında bir değişiklik olmadığı bunun yanında botlar, sahte anti-virüsler ve casus yazılımlar gibi zararlıların da popülaritesinin düştüğü görülmektedir.

Bir önceki dönem %59 olan trojan oranı %10,99'luk bir artışla %69,99'a ulaşmıştır. Bu artışın en büyük etkeni ise downloader adı verilen zararlının popülaritesinin artışı olmuştur. Downloader kullanıcıya ulaştıktan sonra internete bağlanıp başka zararlılar indiren bir trojan çeşididir. Bunun dışında tehditlerin; %16,32'sini virüsler, %7,77'sini solucanlar, %2,27'sini adware'lar, %1,89'unu backdoor yazılımları ve %0,08'ini casus yazılımlar oluşturmuştur. Kalan %1,68'lik kısım ise; dialer, güvenlik riskleri, hack araçları, istenmeyen programlar, rootkitler ve şakalardan oluşmaktadır.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları