PC devini vuran Superfish skandalı!

PC devinin, PC'lerine adware yazılım eklediği ortaya çıktı, işler karıştı! İşte o dev ve yaşananlar.

PC devine büyük tepki!

Lenovo'nun kullanıcı forumlarında dile getirilen şikayetler, laoptop'larda fabrika çıkışlı olarak adware yüklü olduğunu ortaya çıkardı. Laptop'lara yüklü olarak gelen Superfish Visual Discovery ismli görsel arama motorunun aynı zamanda, Google gibi arama motorlarındaki arama sonuçlarını değiştirerek sonuçların içine reklam yerleştirdiğini fark eden kullanıcılar isyan edince, Lenovo yetkilileri açıklama yapmak zorunda kaldı.

Yeni bir güncellemeyle Superfish Visual Discovery motorunu engellediklerini ve Superfish sorunu çözene kadar bu ürünü laptoplar'dan çıkardıklarını duyuran Lenovo, kullanıcılardan da özür diledi.

Lenovo ayrıca Superfish'ten, otomatik bir güncelleme yayınlayarak, laptop kullanıcılarının sistemlerinden bu adware'i kaldırmasını istediğini de dile getirdi.

Kaç Lenovo kullanıcısının bu sorundan etkilendiği henüz bilinmiyor ancak Superfish Visual Discovery, belli bir görseli analiz ederek ona benzer diğer görselleri web üzerinde aramayı sağlayan bir görsel arama motoru işlevi görüyor.

Okuyucu Yorumları