Periscope'a rakip geliyor: YouTube Connect

Periscope'a çok iddialı bir rakip geliyor... Hem de video devi YouTube'dan!

Periscope'a rakip geliyor!

İnternette yeni dolaşmaya başlayan dedikodular, Google'ın Periscope, Facebook Live gibi canlı yayın akışı uygulamalarına rakip bir hizmet geliştirdiğini söylüyor.

VentureBeat'e göre Google, YouTube Connect adlı yeni bir mobil hizmet üzerinde sessizce çalışıyor. Bu hizmet, üyelerinize direkt olarak canlı yayın yapmanıza izin veriyor. iOS ve Android cihazlarına sunulacak olan YouTube Connect, konuya yakın kaynaklara göre rakip uygulamalardan çok farklı olmayacak; benzer işlevler sunacak.

Rapora göre YouTube Connect'i kullanmak için Google veya YouTube hesabınızla oturum açabileceksiniz. Bu sayede direkt olarak kanalınızı takip eden kullanıcılara yayın yapabileceksiniz. İddiaya göre uygulama, eski yayınları depolamanıza izin verecek. Bu sayede takipçilerinizin kaçırdığı yayınınızı daha sonra YouTube'a ekleyebileceksiniz.

Kaynak, şu an itibariyle yayınları Twitter ve Facebook üzerinde paylaşmanın herhangi bir yolunun bulunmadığını söylüyor. Ancak uygulama genel kullanıma hazır hale geldiğinde bu durum değişebilir. Yeni uygulamanın Mayıs'taki Google I/O'da ortaya çıkma ihtimali var.

Okuyucu Yorumları