Pixel ve Pixel XL'in Mikrofon Sorunu Doğrulandı

Pixel ve Pixel XL modellerinde yaşanan sorun, Google'ın telefonlarını geri çağırmasına yol açtı!

Google, Pixel'leri geri çağırıyor!

Nexus'un veliahtı Pixel, satışa sunulmasının ardından çeşitli sorunlarla zaman zaman gündeme gelmişti. Çeşitli kamera sorunları ve hoparlör problemlerini takiben çok sayıda kullanıcı tarafından da mikrofon şikayetleri yükselmeye başlamıştı. Herhangi bir yazılım güncellemesiyle de düzeltilemeyen sorunların bir donanım problemi olabileceği de tartışılıyordu ki, sonunda Google'dan resmi açıklama geldi.

Google, yaşanan bu sorunun aslında piyasada olan Pixel ve Pixel XL modelleri arasında yalnızca yüzde 1'lik bir kesimi etkilediğini söylerken, öte yandan sıkıntının birkaç aylık kullanım sonrası ortaya çıktığının altını çizdi. Ancak elbette bunu bir bahane olarak sunmayan Google, telefonları değiştirebileceğini de kullanıcılara açıkladı.

Google, şimdilerde sorunlu Pixel ve Pixel XL sahibi olan kullanıcılara, telefonları satış noktalarına geri getirmeleri yönünde teşvik ediyor. Elbette bu noktada akla gelen bir diğer soru ise, yedek telefonlarda da benzer bir problemin yaşanıp yaşanmayacağı. Google, bunun olmaması için de ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söylüyor. Bakalım, değişimden sonra bunu hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları