Project NEON, Kutucukları Saydam Yapacak!

Microsoft'un Windows 10'un arayüzünde yapacağı yeniliklerden ipucu veren yeni bir ekran görüntüsü var!

Project NEON'dan yeni görüntü!

Microsoft'un Windows 10'un arayüzüne yönelik değişiklik planları, Kasım'da ortaya çıkmıştı. Bu sırada "Project NEON" adı altında geliştirilen yenilenmiş tasarım dilinden bazı ekran görüntüleri paylaşılmış, merakımızı biraz olsun gidermemizi sağlamıştı.

Yeni görünüm, Windows 10 Redstone 3'ten önce kullanıma sunulmayacak ancak yeni paylaşılan bir ekran görüntüsü sayesinde Microsoft'un planlarını biraz daha yakından görme şansı bulduk. Saydam kutucuklara Windows 10'lu telefonlarda rastlasak da, PC'lerdeki kutucuklar her zaman opak idi. Creators Update, Başlat menüsünün tamamını bir miktar saydamlaştırdı ancak bu saydamlığın Redstone 3'te kutucuklara da ulaşacağı anlaşılıyor. Bu değişikliği Tom Hounsell'in Twitter'da paylaştığı Microsoft'a ait konsept ekran görüntüsünde görebiliyoruz.

Ekran görüntüsünde koyu bir görev çubuğu var ancak firmanın Şubat'ta gösterdiği bir konsept görüntüsünde açık renkli bir görev çubuğu vardı. Buradan Microsoft'un farklı kişiselleştirme seçenekleri üzerine denemeler yaptığı anlaşılıyor. Firma, Redstone güncellemeleriyle "Windows platformunda güzel, çekici deneyimler oluşturmayı" amaçladığını söylüyor.

Microsoft'un Project NEON planlarından daha fazla detay, muhtemelen önümüzdeki ay yapılacak olan Build 2017 geliştirici konferansında ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları