Project Tango'lu Phab 2 Pro Nihayet Satışta!

Google'ın Project Tango'sunu kullanan ilk telefon olan Phab 2 Pro, ufak bir ertelemenin ardından nihayet piyasaya çıktı!

Beklenen telefon sonunda geldi!

Uzun zamandır Google'ın arttırılmış gerçeklik projesi Project Tango hakkında haberler alıyorduk, ama ufak bir ertelemenin ardından, Lenovo Phab 2 Pro'nun nihayet piyasaya çıkmasıyla proje gerçek oldu. Lenovo'nun yeni telefonu, Tango'yu kullanmak için tüm özelliklere sahip.

Cihaz artık, Lenovo'nun web sitesinden 499 dolara sipariş edilebiliyor; hangi ülkelere ne zaman geleceği ise kesinleşmedi. Cihazın 6.4-inç 1440 x 2560 ekranı, 4GB belleği, 16MP kamerası, parmak izi tarayıcısı ve metal bir kasası var. Ayrıca 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemciye sahip.

Ama bu telefonu almanızın gerçek sebebi Project Tango yetenekleri olmalı. Cihazın derinlik ve hareket algılayan kamerasının dışında, üç boyutlu alan tanıma özelliği sayesinde arttırılmış gerçeklik tecrübesini çok ileri taşıyor.

Uygulamalar yardımıyla, Phap 2 bir duvarın yüksekliğini ölçebilir, odanıza yapay mobilyalar yerleştirip nasıl görüneceğini anlamanızı sağlayabilir. Cihaz ayrıca detaylı 3 boyutlu haritalar çizebilir, süpermarkette aradığınız çikolatanın yerini size gösterebilir.

Oyunlar da bu teknolojiden faydalanacaktır. Pokemon Go'dan da öte, oyun içindeki canlılar ortama göre hareket edebilecekler. Daha şimdiden 35 adet Tango'ya özel uygulama ve oyun Google Play'de indirilmeye hazır bekliyor.

Okuyucu Yorumları