Yenilenmiş bir PlayStation 5 modeli ortaya çıktı: Bu model, PlayStation 5 Pro olabilir mi?

Sony'nin, yenilenmiş bir PlayStation 5 için hazırlandığı ortaya çıktı. Peki bu yenilenen model, PlayStation 5 Pro olabilir mi?

Yenilenmiş bir PlayStation 5 modeli ortaya çıktı

Sony, PlayStation 5 talebine yeterli ünite üretmekte zorlanmaya devam ediyor. Ama bu, yenilenmiş modellerin devreye girmesini engellemiyor gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan bir önceki donanım yenilemesinin ardından, Japonya'da yeni bir PS5 modeli ortaya çıktı. Kısa bir süre önce VGC tarafından tespit edildiği üzere, Sony'ye güncellenmiş radyo ekipmanı ile birlikte bir yapım tasarımı sertifikası verildi. Japonya'da, tüm kablosuz ve radyo iletişim teknolojisinin belirli standartlara ulaşması gerektiğinden dolayı bu tür cihazların bu bakanlık sertifikasına sahip olması gerekiyor. Bu yeni PS5 revizyonu “CFI-1200” olarak adlandırılıyor.

Ne yazık ki Sony'nin PS5'te neden yeni değişiklikler yaptığı bilinmiyor. Bu önemli bir PS5 yükseltmesi gibi görünmese de, güncellenen radyo ekipmanı daha ucuz bileşenler kullanıyor ve genel üretim maliyetlerini düşürüyor olabilir.

Bir başka olasılık da bu revizyonun, güç tüketimini azaltan daha verimli bir güç çekimi sağlayarak mevcut donanım bileşenlerinin daha iyi kullanılması için tasarlanmış olması olabilir. Nintendo, 2019'da güncellenen Nintendo Switch ile daha önce böyle bir değişim yapmıştı ve bu değişim, hibrit konsolun pil ömrünü %40 oranında önemli ölçüde artırmıştı.

Ancak devam eden yarı iletken sıkıntısı göz önüne alındığında, Sony'nin henüz nesil ortası bir PS5 yükseltmesini aktif olarak uygulamaya koyması, başka bir deyişle bir PS5 Pro görmemiz pek olası görünmüyor. PS4'ün gerisinde kalan son PS5 satışlarının yansıttığı bir gerçek, çoğu kişi için PS5 stoklarını bulmanın oldukça zor olduğu. Yani, üretim ve stok durumu göze alındığında şu anda bir PS5 Pro modelinin sunulmasının pek gerçekçi olmadığını söyleyebiliriz.

Bir önceki CF-1100 serisi, küçük bir yükseltme idi. Bu güncelleme, bir vidayı değiştirerek ve daha küçük bir soğutucu ve fan kullanarak orijinal modelinin ağırlığından 300 gr azaltmayı başarmıştı. Ancak, bu güncelleme performansı etkilemediğinden dolayı zaten bir başlangıç modeliniz varsa yükseltme yapmak için bir neden bulunmuyordu. Aynı şeyin yeni CF-1200 serisi için de geçerli olacağını düşünüyoruz.