PS5'e yeni özellik: Artık konsolunuz, otomatik olarak oyun klipleri çekecek

PlayStation 5'e gelmeye hazırlanan Topluluk Oyun Yardımı özelliği, insanların oyunları tamamlamasına yardımcı olmak için klipler ve ipuçları ile tüm PS5 oyuncularına sunulacak.

PS5'e yeni özellik: Artık konsolunuz, otomatik olarak oyun klipleri çekecek

Sony, PS5 oyuncuları için yeni bir özelliği devreye alıyor. Şirket, bu yılın ilerleyen günlerinde PS5'te diğer oyunculara yardımcı olabilecek klipleri otomatik olarak oluşturacak "Topluluk Oyun Yardımı" özelliğini devreye alacak.

PS5 oyuncuları, oyun geliştiricileri tarafından sağlanan ipucu videolarına katkıda bulunmak için otomatik olarak oyun videoları yükleyebilecek. Bu deneyim, desteklenen oyunlarda bir etkinliği tamamladığınızda PS5'inizin otomatik olarak bir oyun klibi çekmesini sağlayacak.

Videolar daha sonra bir moderatör tarafından incelenecek ve onaylanırsa, başka oyuncuların erişimine açılacak.

Sony böylece, PS5 oyuncularının oyunları çözmek için YouTube'da saatlerce video aramasının önüne geçmiş olacak. Ayrıca anladığımız kadarıyla bu "Topluluk Oyun Yardımı" özelliği yakında Twitch gibi bir yayın platformuna da dönüşüp reklamlar da almaya başlayabilir. Kısacası, Sony kendi Twitch'inin temellerini anlatıyor gibi görünüyor.