Sony'nin yeni el cihazı PlayStation Portal, resmi olarak duyuruldu: Özellikleri fiyatı haberimizde

PlayStation 5 sahipleri artık oyunlarını evlerinin istediği yerinde, 60 fps 1080p olarak oynayabilecek. Daha önce Project Q adıyla anılan yeni el cihazının resmi adı, PlayStation Portal olarak açıklandı. Hatta artık, PlayStation Portal'ın fiyatını da biliyoruz.

PS5'i uzaktan kontrol etmeye yarayan el cihazı Playstation Portal duyuruldu

Sony, PlayStation 5 sahiplerinin oyunlarını evlerinde uzaktan oynamalarına olanak tanıyacak yeni bir el cihazı olan Project Q'yu ilk kez Mayıs ayında duyurmuştu. Gamescom 2023'te Sony, cihazın hem adını hem de fiyatını ilk kez açıkladı.

Ürün artık PlayStation Portal olarak anılıyor ve Mayıs ayında açıklandığı gibi DualSense kumandanın arasına yerleştirilmiş gibi görünen 8 inç'lik bir ekrana sahip olacak. Ekran, oyuncuların PS5 oyunlarını Wi-Fi aracılığıyla ev ağlarında 1080p çözünürlük ve 60 fps'ye kadar uzaktan oynamalarına olanak tanıyacak. Ayrıca kablolu kulaklıklar için 3,5 mm kulaklık girişi de mevcut.

Cihaz herhangi bir PS VR2 oyununu ya da PlayStation Plus Premium bulut oyun hizmetinden aktarılan oyunları oynatamıyor.

PlayStation Portal fiyatı ne kadar?

PlayStation Portal 2023 yılının sonlarına doğru ABD'de 199,99 Dolar, Avrupa'da 219,99 Euro, İngiltere'de 199,99 Sterlin ve Japonya'da 29.980 Yen fiyatla satışa sunulacak. Ön sipariş imkanı da olacak ancak bunun için henüz bir tarih yok.

Sony ayrıca PlayStation markalı yeni kablosuz kulaklık ve kulakiçi kulaklıklarını da duyurdu. Pulse Elite kulaklıklar ve Pulse kulakiçi kulaklıkların her ikisi de Sony'nin yeni PlayStation Link teknolojisi ile PS5 ve PlayStation Portable'a kablosuz olarak bağlanabilecek.

Her iki ürün de Sony'nin normalde profesyonel ses mühendisleri tarafından kullanılan yüksek fiyatlı kulaklıklar için ayrılan ve yüksek kalitede bir ses deneyimi sunacağını iddia ettiği düzlemsel manyetik sürücüleri kullanıyor. Pulse Elite 149,99 dolar, Pulse Explore ise 199,99 dolar olacak ve her ikisi de bu yıl içinde satışa sunulacak.