Qualcomm'dan bir yeni işlemci daha: Snapdragon 7s Gen 2 tanıtıldı; işte özellikleri...

Qualcomm, Snapdragon 7s Gen 2 işlemcisini duyurdu. Samsung Foundry'nin 4nm üretim süreciyle üretilen işlemci, 2,4 GHz'e kadar çıkabilen Kryo CPU çekirdeklerine sahip.

Qualcomm'dan bir yeni işlemci daha: Snapdragon 7s Gen 2 tanıtıldı

Qualcomm mobil cihazlar için yeni bir yonga seti olan Snapdragon 7s Gen 2 Mobil Platformunu (SM7435-AB) tanıttı. Bu SoC'nin duyurulmasıyla birlikte Snapdragon 7 serisinde artık üç model bulunuyor; bunlardan diğer ikisi Snapdragon 7 Gen 1 ve Snapdragon 7+ Gen 2.

Ancak bugün duyurulan yonga seti ne serideki diğer iki modelle ilgili ne de bu SoC'nin ilk nesli mevcut. Dolayısıyla, şirketin bu yonga setini neden "Gen 2" olarak adlandırdığı belirsiz.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, Samsung Foundry'nin 4nm üretim süreciyle üretildi. Şirkete göre işlemci, 2,4 GHz'e kadar çıkabilen Kryo CPU çekirdeklerine sahip. Şirket ne yonga setinin kaç CPU çekirdeğine sahip olduğunu ne de bu CPU çekirdeklerinin tam modelini açıkladı. İnternetteki birden fazla kaynağa göre, 2.4GHz hızında çalışan dört performans CPU çekirdeği ve 1.95GHz hızında çalışan dört verimlilik CPU çekirdeği bulunuyor.

Qualcomm'a göre yonga seti bir Adreno GPU'ya sahip, ancak şirket bir kez daha grafik biriminin tam modelini açıklamadı. Teknik özellikler sayfasında 144Hz yenileme hızında Full HD+ ekranları çalıştırabildiği belirtiliyor ve 3.200MHz'e kadar hızlara sahip LPDDR5 RAM'i destekliyor. Görüntüleme cephesinde, 200MP'ye kadar kameraları çalıştırabilen ve 30 fps'de 4K videolar kaydedebilen bir Qualcomm Spectra görüntü sinyali işlemcisi (ISP) var. Bu, 200MP Samsung ISOCELL HPX, ISOCELL HP2 ve ISOCELL HP3 kamera sensörlerini desteklediği anlamına geliyor.

Bağlanabilirliğe gelince, yonga seti, 2,9 Gbps'ye kadar en yüksek indirme hızlarına sahip Snapdragon X62 5G Modem kullanıyor. Wi-Fi ve Bluetooth için, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 sunan Qualcomm FastConnect 6700 dahili olarak geliyor. Konum hizmetleri arasında çift bantlı (L1/L5) QZSS, Galileo, Beidou, NavIC, GLONASS ve GPS yer alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi işlemci USB 3.1 hızında USB Type-C arayüzünü destekliyor. Ayrıca Qualcomm Quick Charge 4+ da mevcut.