Ünlü yönetmen Ridley Scott, yönetemediği için pişman olduğu filmi açıkladı

Ünlü yönetmen Ridley Scott, projenin içinde yer almasına rağmen yönetmen koltuğunu reddettiği için pişmen olduğu filmi açıkladı.

Ünlü yönetmenden itiraf: "O filmi ben yönetmeliydim"

Ridley Scott, Empire ile yaptığı yeni bir röportajda, Blade Runner’ın devamı için yönetmenlik pozisyonunu geri çevirmek zorunda kaldığı için pişman olduğunu açıkladı. Alien: Covenant ile zamanlama çakışmaları nedeniyle, Blade Runner'ın hikayesini ve senaryosunu tasarlamasına zaten yardım etmiş olmasına rağmen, iki film arasında seçim yapması istendi. Alien serisi 20th Century tarafından yayınlanırken, Blade Runner 2049 Warner Bros. tarafından yayınlandı.

Scott, Empire ile yaptığı yeni bir röportajda “Bu kararı vermek zorunda olmamalıydım” dedi ve devam etti: “Blade Runner 2049’u kesinlikle ben yönetmeliydim.” Scott, 2017 yapımı Blade Runner 2049’u yönetmemiş olsa da, o sıralarda üstlendiği Alien: Covenant, Gladiator 2 ve Napoleon yönetmenliği ile zaten fazlasıyla meşguldü.

Ayrıca, Blade Runner’ın devam filminden vazgeçmek zorunda kalmasına rağmen, şu andaki pek çok proje gibi gecikmesine rağmen Prime Video dizisi Blade Runner 2099 ile Blade Runner evrenine geri dönüyor. Scott, yeni dizi hakkında “Bence Aldous Huxley’in Cesur Yeni Dünya fikrinin çevresinde dolanıyor” dedi.