Rusya hükümeti, Bitcoin ve dijital varlıklara bir darbe daha vurdu

Rusya hükümeti, yani bir yasa ile dijital varlıklarla ödeme yapmaya sert bir darbe daha vurdu.

Rusya'dan Bitcoin'e yeni bir darbe daha

Rusya vatandaşları, artık dijital varlıkları bir ödeme şekli olarak kullanamayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto para birimleri ve NFT'ler gibi dijital varlıkların mal ve hizmetler için ödeme yapmak amacıyla kullanılmasını yasaklayan bir yasa tasarısını imzaladı. Ayrıca, Protocol'ün belirttiği üzere, yeni yasa ile kripto borsalarının ve sağlayıcılarının dijital transferlerin bir ödeme şekli olarak yorumlanabileceği işlemleri reddetmesi de şart koşuluyor.

Yeni yasanın metni şu şekilde: "Federal yasalar tarafından aksi belirtilmedikçe, dijital finansal varlıkların, devredilen mallar, gerçekleştirilen işler, verilen hizmetler için bir bedel olarak ve ayrıca bir dijital finansal varlık tarafından mallar (işler, hizmetler) için ödeme yapılmasına izin veren başka herhangi bir şekilde devredilmesi veya kabul edilmesi yasaktır."

Bir New York Times haberinin bu yılın başlarında söylediği gibi, ABD yetkilileri, Ukrayna'yı işgal ettikten sonra ülkelerine uygulanan yaptırımlardan etkilenen bazı Rus şirketlerinin bu sınırlamaları aşmak için kripto para birimini kullanabileceğine inanıyordu. Hatta işgalin Şubat ayında başlamasından birkaç gün sonra Bitcoin'in değeri yükseldi.

Ancak, Rus yetkilileri dijital varlıkları kucaklamaya pek hevesli gözükmüyor. Rusya Merkez Bankası, kripto para biriminin tamamen yasaklanması çağrısında bulundu. Ancak muhtemelen Rusya Maliye Bakanlığının fikre karşı çıkması ve kripto teknolojisinin gelişmesine izin vermenin gerekli olduğuna inanmasından dolayı bu istek gerçekleşmedi.

Yeni yasa 10 gün içinde yürürlüğe girecek ve ülkede kripto ile ödeme yapmayı yasa dışı hale getirecek. Decrypt'in belirttiğine göre, Ruslar hala Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapabilecek ve muhtemelen madenciliğe devam edebilecek.