Samsung, bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen akıllı kontakt lensler için gaza basıyor

Samsung, birkaç yıldız üzerinde çalıştığı akıllı kontakt lensler için gaza basıyor. Peki ama Samsung’un akıllı lensleri ne zaman piyasaya sürülebilir?

Samsung, akıllı lens hayali için gaza bastı

Günümüzün giyilebilir teknoloji pazarı çoğunlukla akıllı saatlerden ve kablosuz kulaklıklardan oluşuyor ancak yakın gelecekte bunun değişeceğini hepimiz içten içe biliyoruz. Peki, yerini hangi teknoloji alacak derseniz cevabımız kontakt lensler olacak. Uzun zamandır bu teknoloji üzerine patentler alınıyor ve üzerine çalışmalarda bulunuluyor. Güney Koreli Samsung da teknolojinin bu alanında yine öncü olmak üzere.

Gelen yeni bilgilere göre Samsung, geleceğin giyilebilir teknolojisi olacak olan akıllı kontakt lensler üzerine yaptığı çalışmaları hızlandırdı. Aslında bu yeni bir haber değil. Zira Samsung’un 2016 yılında bu konuda ilk patent başvurusunda bulunduğunu biliyorduk. Bundan 2 yıl önce de “Gear Blink” isimli ticari marka için başvuruda bulunan Samsung, son 6 aydır ise optik lenslerle ilgili çeşitli akıllı teknolojiler üzerinde çalışıyor ve bunları araştırıyor.

Samsung’un ilk ticari akıllı kontakt lenslerini ne zaman üreteceği ve piyasaya süreceği şimdilik netlik kazanmış olmasa da bu teknolojiyi artık çok geçmeden göreceğimize eminiz. Ha, bu Samsung olmaz Sony olur, Sony olmaz Google olur. Zira bu alanda yatırımda bulunan pek çok teknoloji devi var.