Samsung'un Galaxy Health uygulamasında gizlenen sürpriz: Galaxy Watch 5 Pro

Samsung’un yeni akıllı saat serisinde klasik versiyonu tamamen saf dışı bırakacağı, bunun yerini ise Pro modeliyle doldurulacağı söyleniyor. Peki, Galaxy Watch 5 Pro nasıl görünecek?

Samsung uygulamasından Galaxy Watch 5 Pro çıktı

Samsung’un Galaxy Watch 4 serisiyle beraber Tizen platformundan WearOS işletim sistemine geçiş sağlaması serinin daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlarken, şirketin serinin bir sonraki modelini de kapsayacak bir dönüşüm stratejisi içinde olduğu belirtiliyor. Galaxy akıllı saat serisinin en popüler özelliklerinden biri olan ekranın çevresindeki dönen bezelin kaldırabileceğine işaret edilirken, anlaşılan değişiklik bununla da sınırlı kalmayacak.

Gelen raporlara göre Samsung’un Galaxy Health uygulamasının kodlarında 2 adet Galaxy Watch 5 modeli göründü. Her akıllı saat serisinde bir spor bir klasik model tanıtmasına alışık olduğumuz Samsung, bu defa ise klasik modele yer vermeyebilir. Zira sızan modeller arasında Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 5 Pro yer alıyor.

Galaxy Watch 5 Pro’nun nasıl görüneceği henüz net değil. Ancak döner bezelin bu saatin tasarımında yer almayacağı birkaç kaynaktan birden belirtilirken, Samsung’un bu saati nispeten hafif, fakat güçlü titanyum kasa ve ekranda çizilmeye karşı dayanıklı safir cam malzemeyi kullanılacağı ima ediliyor.

Samsung, Galaxy Watch 4’ü geçtiğimiz yıl ağustos ayında tanıtmıştı. Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 5 Pro’nun da bu yıl ağustos ayında tanıtılması bekleniyor.