Samsung'dan, Retina ekrana büyük rakip!

Samsung'un yeni cihazlarında göreceğimiz çözünürlüğün yanında, Apple'ın Retina'sı bile zayıf kalacak

Retina ekrana büyük rakip!

Bir yandan Apple yeni iPad 5'i ile çok daha ince bir şekilde karşımıza çıkmaya çalışıyorken, diğer taraftan da Samsung, MacBook Pro'ların Retina çözünürlüğünü alaşağı edecek yeni bir ultrabook üzerinde çalışıyor.

Firmanın yaptığı resmi açıklamaya göre, yeni bir ultrabook serisi yakın zamanda karşımızda olacak. Bahsi geçen serinin en büyük özelliğiyse, Apple'ın Retina ekranlarından bile yüksek çözünürlükte görüntü kalitesini son kullanıcıya sunacak olması. Yapılan hesaplara göre 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilecek SID etkinliğine yetiştirileceği öngörülen ilk model, 13.3 inç ekrana sahip olacak ve QHD 3.200 x 1.800 çözünürlük sunacak.

Apple'ın en yüksek çözünürlüğü 2.560 x 1.600, Goole'ın Chrome Pixel Chromebook'u ise en fazla 2.560 x 1.700 çözünürlük sunabiliyorken, Samsung'un tek seferde iki cihazı da geride bırakacak olması, yakın zamanda farklı bir rekabet sahası daha yaratabilir. Bununla da yetinmeyen Samsung, güç tasarrufunu en üst düzeyde kullanacak HD AMOLED teknolojisine sahip, "10-parmak" dokunmatik ekran özelliği ile gelecek 23 inç'lik bir modelle daha karşımızda olmaya hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları