Samsung Galaxy S20 İnceleme! Samsung Galaxy S20 Fiyatı Ne Kadar?

Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S20 fiyatı ne kadar, özellikleri neler? teknoloji tutkunları tarafından merak ediliyor. . İşte Galaxy S20 ön incelemesi, fiyatı ve tüm özellikleri...

İnceleme: Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20, uzun zamandır heyecanla beklenen akıllı telefon modellerinden biriydi. Samsung Galaxy S20'nin fiyatı ne kadar olacak, özellikleri neler, kamerası nasıl?soruları çok merak edilenler arasındaydı.

Samsung'un en çok ilgi uyandıran telefonlarından olan Galaxy S20 sonunda tanıtıldı ve ön incelemesini sizler için hızlıca gerçekleştirdik. Bu haberimizde yeni amirali yakından tanıyacak, Galaxy S20 fiyatı ne kadar ve özellikleri neler gibi soruların yanıtlarını ilk elden vereceğiz.

Samsung Galaxy S20 Tasarımı Nasıl?

Samsung Galaxy S20 Tasarımı Nasıl?

Samsung Galaxy S20, tasarımıyla oldukça şık bir akıllı telefon oluyor. 151 mm uzunluğunda olan telefon, tek el kullanımı için gayet uygun yapıda.

Galaxy 20SPLUS İNCELEMESİ

163 gram ağırlığında olan Galaxy S20, farklı renk seçeneklerinin sahibi. Bunlar arasında Kozmik Siyah, Kozmik Gri, Bulut Mavisi ve Bulut Pembe renkleri yer alıyor.

Samsung Galaxy S20'nin Özellikleri

Galaxy S20'nin kameraları arka tarafta, sol köşede kendine geniş bir yer buluyor. Yapı itibariyle yüzeyden çıkıntı yaratan bu kamera alanı, oldukça dikkat çekici görünse de, çıkıntılı yapı sebebiyle herkesin hoşuna gitmeyeceği aşikar.

Öte yandan herkesin hoşlanmayacağı bir diğer özellik ise, telefonda 3.5 mm kulaklık girişinin bulunmadığı olacak. Ancak bu Samsung için ilk değil, zira Galaxy Note 10+ modelinde de 3.5 mm kulaklık girişini kullanmamıştı.

Galaxy S20 tasarımına ilişkin bahsedebileceğimiz önemli bir diğer detay ise, Galaxy S20'nin suya karşı korumalı olduğu olacak. Telefonda IP68 sertifikasına yer veriliyor. Böylece Galaxy S20 de selef modelleri gibi suya karşı dayanıklı bir telefon oluyor.

Galaxy S20 Ultra İncelemesi

Samsung Galaxy S20 Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy S20 Ekran Özellikleri

Galaxy S20, 6.2 inç büyüklüğünde Dynamic AMOLED ekran sahibi bir telefon olurken, ekranıyla bizlere 1440x3200 piksel çözünürlük sağlıyor. Ekran koruması olarak Corning Gorilla Glass 6 tercih edilmiş. HDR10+ ekran teknolojisinden yararlanılan ekran, 20:9 görüntüleme oranı ve 563 ppi piksel yoğunluğu sağlıyor.

Samsung Galaxy S20 Nasıl Bir Telefon?

Galaxy S20, Samsung'un ilk 120Hz tazeleme hızına sahip telefonu olma özelliği taşıyor. Böylece oyunlar için ideal olan telefonda, 60Hz ve 120Hz tazeleme hızlarını istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Öte yandan 120 Hz tazeleme hızının yalnızca ekranın Full HD+ çözünürlüğe ayarlandığında kullanılabildiğini de belirtelim. Ekran çözünürlüğünü QHD+ olarak ayarladığınızda ise 60Hz tazeleme hızını kullanabileceksiniz.

Telefonun ekranı içindeki çentik alanında ön kamera yer alırken, ayrıca parmak izi sensörü de selef modellerdeki gibi ekrana entegre olarak karşımıza çıkıyor. Parmağınızı ekrana dokundurarak kilidi açabiliyorsunuz. Öte yandan tek biyometerik güvenlik yöntemi bu değil. Telefonda tabii ki bir yüz tanıma sistemi de bulunuyor.

Samsung Galaxy S20 Teknik Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy S20 Teknik Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy S20, iki farklı işlemci seçeneğiyle global çapta satışa çıkıyor. ABD ve Çin'de Qualcomm Snapdragon 865 işlemci ile satılacak olan Galaxy S20, Avrupa ve diğer ülkelerde ise 7nm+ mimariye sahip Exynos 990 işlemcisi ile satışa çıkacak. Galaxy S20 Türkiye'de de Exynos 990 işlemci ile satın alınabilecek.

Öte yandan Galaxy S20 yine 4G ve 5G versiyonlarına sahip 2 model halinde piyasaya çıkacak. Elbette ülkemizde bunlardan 4G'li modeli bulacağız.

Galaxy S20, güçlü bir akıllı telefon. 128 GB dahili depolama alanının yanı sıra tam 8 GB RAM içeren Galaxy S20, böylece en çok RAM içeren akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Ancak ondan daha çok RAM içeren modeli kardeşi oluyor, zira Galaxy S20 5G modelinde 12 GB RAM yer alıyor. Bu arada Galaxy S20'de microSD kart desteğinin yer aldığını da söyleyelim.

Android 10 işletim sistemi ile kutusundan çıkan Samsung Galaxy S20, One UI 2 arabirimini çalıştırıyor.

Samsung Galaxy Z Flip İncelemesi

Samsung Galaxy S20 Pil Ömrü Ne Kadar?

Samsung Galaxy S20 Pil Ömrü Ne Kadar?

Galaxy S20, 4000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip. Bu batarya ile tam gün performans gösterebilecek olan Galaxy S20, aynı zamanda 25W hızlı şarj desteği ile kablosuz şarj desteği de gösteriyor. 15W gücünde kablosuz şarj yapabilen telefon, 9W gücünde de kablosuz ters şarj imkanı tanıyor. Yani bu telefonda, diğer kablosuz şarj desteğine sahip cihazlarınızı 9W gücünde şarj edebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S20'nin Bataryası ve Pil Ömrü

Elbette Samsung Galaxy S20'nin pil ömrüne ilişkin tüm detaylı test sonuçlarını, Samsung Galaxy S20 kapsamlı incelememizden sonra sizlere aktaracağız.

Samsung Galaxy S20 Kamera Özellikleri

Galaxy S20, özellikle kamerasıyla iddialı bir akıllı telefon. Elbette kamera açısından Galaxy S20+ ve Galaxy S20 Ultra modelleriyle farklılık gösteren Galaxy S20, arkada 3'lü kamera kurulumuna sahip bir amiral gemisi oluyor.

Tanıtımda da bahsedilenlere göre mobil fotoğrafçılık alanında önemli işlere imza atmak isteyen Samsung, Galaxy S20'de 30x dijital zum ve 8K video kaydı gibi önemli noktalara işaret ediyor.

3 adet arka kamera bulunduran Galaxy S20, ana kamerasıyla 12 MP lense sahipken, bu ana kamerada Super Speed Dual Pixel lazer otofokus ve optik imaj sabitleyici yer alıyor. 64 MP'lik ikinci kamera telefoto olarak karşımıza çıkıyor. Bu kamerada da lazer otofokus ve OIS yer alırken, bu kamera ile 3x optik zum yapılabiliyor. Bir diğer kamera ise 12 MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı olarak yer alıyor.

AF, Super Steady video özelliklerinin sahip olduğu bu kameranın yanı sıra Galaxy S20'nin ön kamerası da ekranın üzerinde yer alan bir delik içinde 10 MP olarak karşımıza çıkıyor. Ön kamerada 4K / 60 kare video kayıt yapılabilirken, arka kamera ise 8K / 30 kare video kaydı imkanı tanınıyor.

İlk intibada Galaxy S20'nin kameralarının çekim performansının gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz, ancak tam kararımızı Galaxy S20'yi inceledikten sonra sizlere aktaracak ve Galaxy S20 ile çektiğimiz fotoğraf ve videoları da bir arada sizlerle paylaşacağız.

Samsung Galaxy S20 Fiyatı Ne Kadar?

Samsung, Galaxy S20'nin fiyatını da açıkladı. Hızlıca Türkiye'de satışa çıkacak olan Galaxy S20 7799 TL fiyattan alıcı bulacak.

İlk Karar

İlk Karar

Sonuç olarak Galaxy S20 hakkındaki ilk kararımız, Galaxy S20'nin fazlasıyla başarılı bir akıllı telefon olduğu yönünde. Ön incelemede bulunduğumuz süre içinde özellikleriyle oldukça çekici görünen ve uzun zamandır beklemeye değen bir model olduğu kanısındayız. Elbette Galaxy S20 hakkındaki nihai kararımızı, detaylı Samsung Galaxy S20 incelemesinden sonra sizlere vereceğiz.

Okuyucu Yorumları