İşte Galaxy S20 Plus Fiyatı ve Özellikleri! Samsung Galaxy S20+ İnceleme!

Samsung'un yeni amirali Galaxy S20+ elimizde! Samsung Galaxy S20+ nasıl bir telefon? Fiyatı ne kadar? Özellikleri neler? soruları merak ediliyordu. İşte Galaxy S20+ ön incelemesi, özellikleri, fiyatı, ilk değerlendirmemiz ve Galaxy S20+ hakkındaki ilk kararımız!

İnceleme: Samsung Galaxy S20+

Samsung, beklenen Galaxy S20 tanıtımında birbirinden farklı Galaxy S20 modelleriyle sahneye çıktı; Galaxy S20'lerin fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri neler soruları da yanıt buldu. Sizlere ilk izlenimlerimizi aktardığımız Galaxy S20 modeli olurken, bir diğeri model de Galaxy S20+ oluyor. Öte yandan yeni amiral gemisinin tepe modeli ise Galaxy S20 Ultra modeli.

SAMSUNG GALAXY S20 FİYATI VE İNCELEMESİ

Uzun zamandır heyecanla beklediğimiz Galaxy S20+ modeli hakkında ilk izlenimlerimizi bu haberimizde sizlere aktaracağız. Detaylı Galaxy S20+ incelemesini ise önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

SAMSUNG GALAXY S20+ İNCELEME

Peki, Galaxy S20 modelinden birtakım özelliklerle ayrılan Galaxy S20 Plus bizlere neler sunuyor? Tanıtımdan hemen sonra yakından değerlendirdiğimiz Galayx S20+ özelliklerini, fiyatını ve hakkında ilk izlenimlerimizi sizlerle bu haberimizde paylaşıyoruz.

Samsung Galaxy S20+ Tasarımı Nasıl?

Samsung Galaxy S20+ Tasarımı Nasıl?

Samsung Galaxy S20+, ön yüzden bakıldığında neredeyse yekpare ekrandan oluşuyor gibi görünüyor. Yalnızca üst ve alt kenarda çok ince tutulmuş ekran çerçeveleri ile dikkat çeken telefon, yine Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 modelleri gibi Infinity-O ekranla geliyor. Üst tarafta kamera için bir delik bulunduran ekranın çevresinde ise fiziksel başka bir detay yok.

Galaxy S20+, Galaxy S20'ye göre nispeten biraz daha büyük bir telefon. Galaxy S20+'ın uzunluğu 161 mm olurken, telefonun genişliği 73 mm, kalınlığı ise 7.8 mm. Öte yandan Galaxy S20+'ın ağırlığının da 186 gram seviyesinde olduğunun altını çizelim.

Galaxy S20+ da tıpkı Galaxy S20 gibi IP68 sertifikasına sahip bir model olmasıyla beraber suya karşı dayanıklılık gösteren akıllı telefonlardan biri oluyor.

GALAXY S20+ EKRANI

Galaxy S20+'ta da elbette tasarım açısından en dikkat çekici yanlardan biri, arka tarafta köşeye konumlandırılan kameralar. Kameraların detaylarından az sonra bahsedeceğiz, ancak dikdörtgen biçiminde yer alan bu çoklu kamera kurulumu, Samsung'un mobil fotoğrafçılık alanında önemli rol alacağını gösteriyor.

SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA İNCELEMESİ

Galaxy S20+'ın çevresinde herhangi bir 3.5 mm kulaklık girişi yer almıyor. Ancak microSD kart yuvası ise Huawei Mate 30 Pro'nun aksine mevcut. Telefonun depolama kapasitesini microSD kart yoluyla arttırabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S20+ Ekran Özellikleri

Galaxy S20+'ta, Galaxy S20'ye göre biraz daha büyük bir ekran yer alıyor. Telefonun ekranı 6.7 inç büyüklüğünde olurken, çözünürlük miktarı ise aynı tutulmuş. Telefonda 1440x3200 piksel çözünürlüğünde bir ekran karşımıza çıkıyor ve bu ekran 20:9 görüntüme oranı ile beraber 525 ppi piksel yoğunluğu içeriyor.

SAMSUNG GALAXY Z FLIP İNCELEMESİ

Galaxy S20+'ın cam malzemeye sahip arka yüzeyi olduğu gibi ekranı da Gorilla Glass 6 seviyesinde koruma içeriyor. HDR10+ desteği bulunduran ekranda yine 120Hz tazeleme hızı mevcut. Böylece Galaxy S20+'ın da 120Hz ekranı ile özellikle son dönemde büyük ivme kazanan mobil oyunlar için ideal platform olacağı anlamına geliyor.

Son olarak ekranın yine Dynamic AMOLED panelden oluştuğunu ve renklerin oldukça keskin göründüğünü söyleyelim. Elbette telefonun ekranına ilişkin nihai kararımıızı Galaxy S20+ incelemesinden sonra sizlere aktaracağız.

Galaxy S20+'ın ekranında yine daha önceki Samsung modellerinde de gördüğümüz gibi entegre bir parmak izi sensörü yer alıyor. Yaptığımız ilk denemelerde parmak izi sensörünün kusursuz çalıştığını gözlemledik. Galaxy S20+'ta öte yandan kamera yoluyla yüz tanıma ve diğer geleneksel güvenlik yöntemleri de yer alıyor.

Samsung Galaxy S20+ Teknik Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy S20+ Teknik Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy S20+ da Galaxy S20 gibi 2 farklı işlemci seçeneğiyle beraber piyasaya çıkacak. Bunlardan biri klasik olarak ABD ve Çin pazarında satışa çıkacak Qualcomm Snapdragon 865'li model olacakken, Avrupa, diğer ülkeler ve dolayısı ile ülkemizde de Exynos 990 işlemci ile bulunabilecek Galaxy S20+.

PERFORMANS ÖZELLİKLERİ

Snapdragon 865 ve 7 nm+ mimarisine sahip Exynos 990 işlemci ile beraber performans konusunda performans konusunda tepe modellerden olan Galaxy S20+'ın nasıl performans gösterdiğiniz ve karşılaştırmalı testlerimizi ise sizlerle daha sonra Galaxy S20+ incelememizde paylaşacağız.

Öte yandan yine Galaxy S20 gibi 4G ve 5G şeklinde farklı varyantlarla tanıtılan Galaxy S20+, yine ülkemizde 4G'li modeliyle yer alacak.

Galaxy S20+'ın teknik kadrosuna ilişkin olarak, Galaxy S20+'ın 12 GB RAM'e sahip olduğunu ve 128 GB'lık depolama alanı bulundurduğunu da söyleyelim. Ayrıca Galaxy S20+'ta 802.11ax standardında yeni nesil Wi-Fi desteğinin yer aldığını da ilave edelim.

Galaxy S20+'ın yazılım tarafına baktığımızda ise, telefonun Android 10 işletim sistemi geldiğini görüyoruz. Elbette Galaxy S20+'ta yine Samsung'un yeni arayüzü One UI 2.0 arabirimi yer alıyor.

Samsung Galaxy S20 Pil Ömrü Ne Kadar?

Samsung Galaxy S20 Pil Ömrü Ne Kadar?

Galaxy S20+'ta, diğer modellere göre farklı olarak 4500 mAh kapasitesinde bir batarya bulunuyor. 4500 mAh kapasite tüm gün kullanım için gayet yeterli bir alan olacakken elbette telefonun bu bataryası karşılığında gerek oyun gerek film izleme deneyimlerini ve tam gün kullanımına ilişkin pil yönetim sonuçlarını sizlerle daha sonra detaylı Galaxy S20+ incelememizde paylaşacağız.

BATARYA ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20+'nin bataryasına bağlı olarak yine hızlı şarj desteğinin bulunduğunu, kutusundan hızlı şarj destekli 45W'lık bir adaptör çıktığını da söyleyelim. Telefonda ayrıca 15W'lık kablosuz şarj desteği bulunuyor, öte yandan Galaxy S20+ da 9W gücünde ters şarj olanağı tanıyor.

Samsung Galaxy S20 Kamera Özellikleri

Gelelim Galaxy S20 Plus'ın kameralarına. Galaxy S20+, Galaxy S20'ye göre kameralarıyla biraz daha iddialı bir telefon oluyor.

GALAXY S20+'IN KAMERA ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20+'ta arka alanda 4'lü kamera diziliminin bulunduğunu görüyoruz. Burada 2 adet 12 MP, 64 MP ve ToF 3D derinlik sensörüne yer veren telefon, Galaxy S20'ye göre asıl farkı, ToF 3D kamerasıyla yaratıyor.

Galaxy S20+'ın ana kamerası da Galaxy S20'de olduğu gibi 12 MP ölçüsünde tutulmuş. Bu anlamda bakıldığında ana kamerasıyla Galaxy S10+'a göre büyük fark yokmuş gibi gösteren Galaxy S20+, selef modele göre de önemli farkı 64 MP çözünürlüğünde telefoto lensi ile yaratıyor. Zira bilindiği gibi Galaxy S10+'ta telefoto lens de 12 MP ölçüsündeydi.

Şimdi tek tek burada yer alan kameralara bakarsak, Galaxy S20+'ta ana kamerasıyla 12 MP ölçüsünde geniş açılı lens yer alırken, bu kamerada Dual Pixel lazer otofokusun ve optik imaj sabitleyicinin bulunduğunu da söyleyelim.

İkinci kamera ise dediğimiz gibi 64 MP'lik telefoto lens oluyor. Bu kamerada da faz algılamalı lazer otofokus ve OIS'e yer veren Samsung, yine bu kamera ile 3x optik zum olanağı tanıyor. Dijital olarak ise tam 30x'e kadar yakınlaştırma seçeneği mevcut.

Galaxy S20 Plus'ta yer alan 3'üncü kamera ise yine 12 MP ve ultra geniş açılı olarak karşımıza çıkıyor.

SAMSUNG GALAXY S20+ FİYATI NE KADAR?

Galaxy S20+'ın 4'üncü kamerası da Galaxy S20'de yer almayan ToF 3D derinlik sensörü oluyor. Bu kamera ile yapılan portre çekimlerinde ve öte yandan alan derinlikli fotoğraflarda etkili sonuçlar almak mümkün olacakken, yaptığımız ilk denemelerde gayet güzel fotoğraf çektiğimizi söyleyebiliriz.

Galaxy S20+'ın kameralarına ilişkin son olarak, telefonda 8K çözünürlüğünde 30 fps kare hızında video kayıt imkanının olduğunu söyleyelim ve sonuç bölümüne geçelim.

Samsung Galaxy S20+ Fiyatı Ne Kadar?

Samsung Galaxy S20+ Fiyatı Ne Kadar?

Samsung Galaxy S20+ Türkiye'de çok yakında satışa çıkacak. Galaxy S20+ Türkiye fiyatı ise 9299 TL olarak açıklanmış durumda.

İlk Karar

Galaxy S20+ hakkındaki ilk izlenimlerimiz elbette üst seviye bir amiral gemisi olması ve aileye getirdiği yeni özellikler açısından oldukça olumlu. Ancak performans sonuçlarının nasıl olacağına ve sahip olduğu özelliklere karşın fiyat etiketinin, Galaxy S20+'ı fiyat/performans açısından nasıl etkileyeceğini detaylı Galaxy S20+ incelememizde sizlere aktaracağız.

GÜNCELLEME (07.03.2020)

Samsung Galaxy S20 Plus'ı tüm detaylarıyla inceledik. Galaxy S20 Plus incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları