Samsung'un 3nm Exynos işlemcilerinde sorun yaşadığı, bunun da Galaxy S23 satın almayı zorlaştıracağı iddia ediliyor

Samsung Galaxy S23 piyasaya sürüldüğünde, telefonu raflarda bulup satın almak çok da kolay olmayabilir. Yeni bir iddia, Koreli devin 3nm Exynos işlemcilerin üretiminde sorun yaşadığını söylüyor.

Samsung Galaxy S23'ü satın almak kolay olmayabilir

Samsung Galaxy S23 serisinin piyasaya sürülmesine hala dokuz ay olmasına rağmen, bazı sorunlar yaşanabileceğine dair erken haberler geliyor. Business Post adlı Koreli bir site, Samsung'un 3nm Exynos çip setinin seri üretimindeki gecikmeleri detaylandıran bir haber yayınladı. Bu habere göre şirket, bu yeni, süper küçük çiplerden yeterli miktarda üretmekte zorlanıyor.

Gecikmelerin nedeni net bir şekilde belirtilmiş değil. Ancak, Asya'daki birçok bölgenin halen Covid-19 karantinaları içerisinde olmasının en önemli nedenlerden biri olabileceği düşünülüyor.

Samsung, hem kendi telefonlarında kullandığı hem de Vivo gibi diğer markalara da sattığı Exynos çip setlerini üretiyor. Galaxy S22 serisi için, Avrupa veya Asya'da satılan telefonlar Exynos çiplerine sahipken, ABD'deki (ve Türkiye'deki) telefonlarda Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon çipler kullanılıyor.

Business Post’un yazısında Galaxy S23 serisinden adıyla bahsedilmiyor, ancak 2023 yılında Apple'ın iPhone'larında da 3nm çip setlerinin kullanılmaya başlayacağını öne sürüyor. Yine de, Galaxy S23 telefonları muhtemelen iPhone'lardan yaklaşık dokuz ay önce piyasaya sürülecek ve Apple'a bir bileşen kaynağı oluşturmak için yeterli zaman verebilir.

Samsung, bir sonraki Exynos çip setinden yeterince üretmekte gerçekten zorlanıyorsa, Galaxy S23 serisinin Avrupa dahil bazı bölgelerde satın alınması zor olabilir. Daha önce de pek çok farklı teknoloji ürününde benzer durumlarla karşılaşmıştık.