Samsung, elektrikli otomobil pillerinde kullanılan yığınlama teknolojisini akıllı telefonlarına taşımak istiyor

Samsung, elektrikli araçlarda kullanılan yığılmalı pilleri akıllı telefonlarda kullanarak telefon pillerinde yeni bir dönemi başlatmayı planlıyor.

Samsung, otomobil pillerini akıllı telefonlarına taşımak istiyor

Samsung SDI'nin elektrikli araç (EV) pil üretimindeki deneyimi, yakında mobil pazar için de devreye girebilir. Şirketin, artan kapasiteye sahip akıllı telefon pilleri üretmek için EV pillerinde kullanılan yığınlama teknolojisini kullanmayı planladığı bildiriliyor. Bu teknolojiye geçmek, pil kapasitesini yüzde 10 artırabilir. Yani geleneksel bir 5.000 mAh pil boyutu ile aynı boyutta 5.500 mAh pil kullanmak mümkün olabilir.

Akıllı telefon pil kapasitelerini artırmanın çözümü EV tarzı yığılmış pil tasarımına geçmekse, Samsung SDI bunu neden şimdiye kadar yapmadı? Bunun nedeni, geçişin hiç basit olmaması. Samsung'un Seul'deki Cheonan tesisinde yığın tip akıllı telefon pilleri üretmeyi planladığı bildiriliyor. Sektör kaynaklarına göre şirketin üretim hatlarını değiştirmek için en az 85 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor.

Henüz, bu yeni pil tasarımını Galaxy akıllı telefonlarımızda ne zaman göreceğimiz konusunda bir zaman çerçevesi yok, ancak Galaxy S23 serisi için kullanılması mümkün olabilir.