Samsung, Galaxy S24'ün Circle to Search özelliğini uçaklarla tanıtıyor

Samsung, Galaxy S24'ün yeni Circle to Search özelliğinin reklamını yapmak amacıyla ilginç bir yola başvurdu. Şirket, Cape Town'daki Masa Dağı'nın üzerinde uçaklara daireler çizdirerek yeni özelliğe dikkat çekmeye çalıştı.

Samsung, Galaxy S24'ün Circle to Search özelliğini uçaklarla tanıtıyor

Samsung, Galaxy S24'ün Circle to Search özelliğini tanıtmanın akıllıca bir yolunu daha buldu. İngiltere'de Londra Metrosu haritasını baştan tasarladıktan sonra şirket, Güney Afrika'da gökyüzüne yöneldi.

Samsung, Galaxy S24 serisi için yapay zeka destekli Circle to Search aracının reklamını yapmak için Cape Town'daki Masa Dağı'nın üzerinde uçaklara daireler çizdirdi. Samsung Güney Afrika Mobil Deneyim Pazarlama Müdürü konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Circle to Search'e dikkat çekmek için Samsung, Galaxy AI için yeni bir dönemi başlatmak üzere gökyüzüne daireler çizerek cesur ve ilgi çekici bir hamle yaptı."

Circle to Search, insanların internette arama yapmaları için yeni bir yol olarak Google ile ortaklaşa geliştirildi. Bu özellik Galaxy S24 serisinde kullanıma sunuldu ve daha sonra Pixel 8 için kullanılabilir hale geldi. Bununla birlikte yakında One UI 6.1 güncellemesiyle diğer Galaxy telefonlarına da geleceği söyleniyor.

Galaxy S24 kullanıcıları, diledikleri ekranda ve uygulamada ana ekran düğmesini basılı tutarak Circle to Search özelliğini etkinleştirebiliyor. Ardından kullanıcılar ekrandaki istediği nesneyi daire içine alarak gördükleri her şey hakkında hızlı bir Google araması yapabiliyor.

Bu konsept aslında yeni değil. Google bunu daha önce Lens ile de denemişti. Ancak Galaxy S24 serisinde Circle to Search çok daha sezgisel ve kullanıcı dostu bir şekilde uygulanıyor. Ekran görüntüsü almaya, manuel olarak bir şey yüklemeye veya başka bir uygulama açmaya gerek yok. Galaxy S24'ünüzün ekranındaki ve hatta kameranın vizöründeki herhangi bir şey anında daire içine alınabiliyor ve aranabiliyor.