Galaxy Tab S9’un merak edilen özelliği belli oldu: Pil ömrü ne kadar olacak?

Samsung’un gelecek amiral gemisi tableti Galaxy Tab S9’un bataryasına ilişkin bilgiler ortaya çıktı. Buna göre yeni tablet dev bir bataryaya sahip olacak.

Samsung Galaxy Tab S9’un çok merak edilen özelliği belli oldu

Samsung, amiral gemisi tablet serisinin batarya kapasitesini artırmayı düşünüyor. Galaxy Tab S9 hakkında sızan yeni bilgilere göre, yeni tabletin model numarası ve nominal kapasitesi belli oldu. Buna göre Galaxy Tab S9, önceki modellerden daha büyük bir pile sahip olacak.

Çinli ajans CQC'nin veri tabanında GalaxyClub tarafından bulunan son paylaşıma göre, Samsung SDI tarafından geliştirilen Galaxy Tab S9 Li-ion pilin EB-BX716ABY parça numarasına sahip olduğu belirtiliyor. Bu kod,, yakında çıkacak olan Galaxy Tab S9 serisi veya daha spesifik olarak temel Tab S9 varyantı tarafından kullanılması gereken SM-X71x model numarasına karşılık geliyor.

Yani CQC'de gördüğümüz bu pil, Galaxy Tab S9'a ait. Spesifikasyonlara gelince, ünite 8.160 mAh nominal kapasiteye sahip, bu da Galaxy Tab S9'unselefi Tab S8 ve Tab S7'den daha cömert bir bataryaya sahip olması gerektiğini doğruluyor.

Peki, Galaxy Tab S9 bu dev batarya ile kaç günlük pil ömrü iddiasında bulunacak ve tablet ne zaman çıkacak? Şimdilik bunlar hakkında net bir bilgi bulunmuyor, ancak Samsung’un Galaxy Tab S9’u ağustos veya eylül aylarında düzenleyeceği bir Unpacked etkinliğinde tanıtması bekleniyor.