Samsung Display, geleceğin telefonlarında kullanacağı tamamen çerçevesiz ekranlarını tanıttı

Samsung Display'in tanıttığı yeni ekranlar, geliştirilmiş bir ekran altı kamera ile gerçek bir çerçevesiz telefonun nihayet gerçek olmasını sağlayabilir. İlginç olansa, bu gelişmenin iPhone'ları da çerçevesiz hale getirebilecek olması.

Samsung, geleceğin telefon ekranlarını tanıttı

Çerçeveleri sevmeyen akıllı telefon kullanıcıları için, Samsung Display’in tamamen çerçevesiz bir ekran üzerinde çalışıyor olması harika bir haber. Ayrıca, Samsung Display’in iPhone’lar için de ekran üretiyor olması, daha fazla kişinin bu gelişimden faydalanmasına yardımcı olabilir.

The Elec ve OLED-info tarafından bildirildiği üzere, bir ticaret fuarında Samsung, 3D laminasyon ve kenar parlaklık kontrolü teknolojisini kullanarak, telefonun tüm çerçevesini etkili bir şekilde saran “sıfır çerçeveli” bir ekran üretebileceğini belirtti.

Samsung Galaxy S23 Ultra, kavisli kenarlara sahip ekranı sayesinde en iyi telefonların çoğundan çok daha geniş bir ekran sağlarken, yine de panelin üst ve alt kısmında çerçeveler bulunuyor. Bu büyük bir sorun olmasa da, bu çerçevelerin tamamen ortadan kaldırılması, Galaxy S24 Ultra olarak adlandırılabilecek yeni amiral gemisinin ön yüzeyinin neredeyse tamamen ekran olmasını sağlayacak ve her türlü içeriğin daha kapsayıcı bir şekilde görüntülenmesine imkan tanıyacaktır.

Ancak bu gelişimin belki de en ilginç sonuçlarından biri, Samsung Display’in Apple’ın iPhone’ları için de ekran üretmesi sebebiyle, bu ekran teknolojisinin Apple’ın üst seviye akıllı telefonlarına da yansıması olabilir. iPhone 15 Pro’nun daha ince çerçevelere sahip olacağı söyleniyor ancak ilerleyen yıllardaki modeller, Samsung sayesinde çerçevelerden tamamen kurtulabilir.

OLED-info ayrıca Samsung Display’in, ekran teknolojisini geliştirmenin bir yolu olarak geliştirilmiş bir panel altı kameraya (UPC) dikkat çektiğini de belirtiyor. %50’yi aşan yüksek bir geçirgenlik söz konusu olabilir ve bu, teknik olmayan açıdan bakıldığında, ekrandan kameranın sensörüne daha fazla ışık filtrelenmesini sağlayarak, genellikle daha iyi fotoğraflar çekilmesine yardımcı olabilir.

Samsung Display’in geliştirilmiş UPC’si veya şu ana kadar üzerinde yaptığı çalışmalar muhtemelen bir sonraki Galaxy Z Fold telefonunda yer alacak. Ayrıca bu tür teknolojiler Apple’ın da gelecekteki telefonlarına sızabilir. Apple’ın Dinamik Ada çözümü oldukça ilgi çekici olsa da, yeni teknoloji sayesinde ekran alanından ödün vermeden kamera kalitesi arttırılabilir...