iPhone'unuzu Galaxy Z Fold 5'e dönüştüren Samsung uygulaması: Try Galaxy güncellendi

Samsung, iPhone kullanıcılarını kendi tarafına çekmek için çalışmaya devam ediyor. Şirket, Try Galaxy web uygulamasını güncelleyerek iPhone sahiplerine, cihazlarını katlanabilir Galaxy Fold modellerine dönüştürme imkanı sunuyor. Ama bunun için 2 iPhone'a sahip olmanız gerekecek.

Bu Samsung uygulaması, iPhone'unuzu Galaxy Z Fold 5'e dönüştürüyor

Samsung, Try Galaxy web uygulamasını güncelleyerek iPhone sahiplerine katlanabilir cihazlarını deneme fırsatı sunuyor.

Bilmeyenler için hatırlatalım: Try Galaxy, Android'li bir cihaza sahip olmayan kullanıcılara, kendi cihazları üzerinde S23 serisi de dahil olmak üzere Galaxy akıllı telefonlarını test etme imkanı sunarak insanları bu telefonlara geçmeye ikna etmeye çalışıyor. Şimdi Samsung, aynı deneyimi taklit ederek Galaxy Z Flip5 ve Z Fold5'i yeni bir müşteri tabanına tanıtmaya çalışıyor.

Resmi duyuruya göre, iOS kullanıcılarının Z Fold5'in açılmış ekranını simüle etmek için ikinci bir iPhone alıp kendi iPhone'larına bağlamaları gerekecek. Bunu yapmak, insanların tam ekranda içeriğin nasıl göründüğünü görebilecekleri "video gösterimlerini" etkinleştirecek. Ardından uygulama, iPhone sahiplerinin öğeleri ekranlar arasında taşımanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlemelerine olanak tanıyan sürükle ve bırak özelliklerini etkinleştirecek.

Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, kullanıcılar One UI 5.1.1'in iki telefon arasında nasıl göründüğünü görebilir veya dijital hava hokeyi oynayabilir.

Z Flip5'in daha küçük olan dış ekranını bir iPhone'da taklit etmenin gerçek bir yolu yok, bu nedenle bunu denemek imkansız. Onun yerine, Samsung'un her iki katlanabilir cihazında da bulunan bir kamera özelliği olan FlexCam modunu deneyebileceksiniz. Ancak, bu özel önizleme ile ilgili küçük bir sorun var: Tam olarak nasıl çalışacağını bilmiyoruz.

FlexCam aslında eller serbest modunda fotoğraf çekmek için bir zamanlayıcı aracı. Temel fark, ilginç açılar için telefonu yukarı kaldırabilmeniz. Bu, Z Flip5 gibi bir cihazda sadece ikiye katlayarak kolayca yapılabilir, ancak açıkçası bunu iPhone ile yapamazsınız. Samsung'un açıklamasına bakılırsa, bu sadece FlexCam ile mümkün olan tüm farklı açıları gösteren bir ekran demosu olabilir.

Samsung'un uygulaması, özel yazılım araçlarının yanı sıra daha genel özelliklere de erişim sunuyor. Örneğin, arkadaşlarınıza ve ailenize dosya göndermek için Hızlı Paylaşım ve Galaxy Watch ile eşleştirildiğinde Samsung Health'in vücut kompozisyonu geçmişini ön izleme seçeneği var.

Demoya erişmek için Try Galaxy web sitesine gidip ekrandaki QR kodunu taratmanız gerekiyor. Taramanın ardından uygulama Safari tarayıcısını başlatacak. Gereksinimler çok ağır değil: En az iOS'un en son sürümünü çalıştıran bir iPhone 7'ye ihtiyacınız olacak.