Samsung İlk Ultra Geniş Bant Çipi Exynos Connect U100’ü tanıttı: Santimetre düzeyinde hassasiyet sunacak

Samsung'un ilk ultra geniş bant çipi Exynos Connect U100, telefonlar ve otomobiller için 'santimetre düzeyinde hassasiyet' sunuyor.

Samsung ilk ultra geniş bant çipi Exynos Connect U100’ü tanıttı

Samsung Electronics, Bluetooth, Wi-Fi ve ultra geniş bandı bir araya getiren düşük menzilli iletişim çözümleri için yeni Exynos Connect markasını tanıttı. Ailenin ilk çipi, mobil ve otomotiv cihazları için ultra geniş bantlı bir çip olan U100.

Exynos Connect U100, kısa menzilli iletişimler için geniş frekans spektrumunu kolaylaştıran düşük güçlü bir işlemci olarak iş yapıyor. Samsung, U100'ün ToA (varış zamanı) ve AoA (üç boyutlu varış açısı) ölçümlerinin tek haneli santimetre doğruluğuna 5 derecenin altında açısal doğruluğa izin verdiğini iddia ediyor. Böylece hassas nesne takibi yapılabilecek.

Samsung Exynos Connect U100 veya Apple'ın AirTags, AirPods Pro 2 ve diğer cihazlarında kullandığı U1 gibi ultra geniş bant çipler, GPS'in kullanılamadığı belirli ortamlarda hassas nesne takibine olanak tanıyor. Samsung, en yeni işlemcisinin gerçek zamanlı nesne ve insan takibi gerektiren AR ve VR uygulamaları için kullanışlı olacağını söylüyor. Üreticiler ayrıca AirTags gibi izleyiciler için de bu çipi kullanabilir

Exynos Connect U100, radyo frekansı, ana bant, gömülü Flash, bellek ve güç yönetimi gibi çeşitli bileşenleri tek bir çipte toplayarak akıllı telefonlar gibi kompakt cihazlar için mükemmel bir çözüm haline getiriyor. Düşük güç tüketimi de sınırlı pil kapasitesine sahip mobil, otomotiv ve IoT çözümlerinde pil ömrünü en üst düzeye çıkarıyor.