Samsung'un Exynos işlemcilerinden şaşırtan başarı: Çok fazla eleştirilse de, tüm rakiplerini ezip geçti

Samsung'un çok fazla eleştirilen mobil işlemcisi Exynos, tüm bu eleştirilere rağmen tüm rakiplerini geride bırakarak herkesi şaşırttı.

Çok fazla eleştirilse de, tüm rakiplerini ezip geçti

Samsung'un son zamanlarda Exynos mobil yonga setleri üzerinden aldığı tüm eleştirilere rağmen, Exynos çiplerinin satışları yavaşlamıyor. Aksine yeni bir rapor, artan satışlar sayesinde Exynos'un pazar payının 2022'nin ikinci çeyreğinde büyüdüğünü ortaya koydu. Samsung'un en büyük rakipleri, Haziran'da sona eren üç aylık dönem boyunca daha düşük satışlar kaydetti.

Pazar araştırma firması Omdia’nın raporuna göre, Exynos sevkiyatları 2. Çeyrekte 14,9 milyondan 22,8 milyona çıktı. Bu da %53 artış anlamına geliyor. Exynos 850 ve Exynos 1080 orta – alt segment akıllı telefonlarda en popüler yonga seti modelleri olarak ortaya çıkıyor.

Galaxy A13, Galaxy A33 5G ve Galaxy A53 5G sırasıyla Exynos 850 ve Exynos 1080 yonga setlerini kullanıyor. Bu cihazların popülaritesi göz önüne alındığında, Exynos'un 2. çeyrekte daha yüksek satışlar elde etmesi mantıklı. Exynos bölümü, Galaxy akıllı telefon serisi ve diğer şirketlerin cihazları sayesinde iyi bir performans sergiledi.

Exynos'un 2022'nin ikinci çeyreğinde daha fazla satış elde etmesinden daha şaşırtıcı olan, MediaTek, Qualcomm, Apple ve Unisoc gibi diğer şirketlerin çeyreğe göre daha az yonga seti satmasıydı. MediaTek satışları ikinci çeyrekte 110,7'den 100,1 milyona düştü. Benzer şekilde Qualcomm, 66,7'den 64 milyona, Apple ise 56,4 milyondan 48,9 milyona geriledi.

Koreli teknoloji devi, yılın başında tedarik zinciri sorunları nedeniyle bazı zorluklar yaşadı ancak şirket istikrara kavuşmuş görünüyor ve Exynos projesinin askıya alınacağına dair söylentilere rağmen Samsung tam tersini yapıyor. Exynos'u giyilebilir cihazlara, dizüstü bilgisayarlara, modemlere ve Wi-Fi ürünlerine genişletmeyi planlıyor.