Samsung, nihayet Galaxy telefonlarına kesintisiz güncellemeler sunmaya başladı

Samsung'un uzun süredir her nedense uzak durmayı seçtiği kesintisiz güncelleme özelliği, Galaxy A55 ile kullanılmaya başlandı.

Samsung, nihayet Galaxy telefonlarına kesintisiz güncellemeler sunmaya başladı

Samsung son 8 yıldır Android'in kesintisiz güncelleme özelliğinden (Seamless Update) nedense uzak duruyor. Ancak artık duruma değişiyor gibi gözüküyor. Zira Galaxy A55, Google'ın kesintisiz güncelleme özelliğini kullanan ilk Samsung telefonu oldu ve muhtemelen yakında daha fazla Galaxy telefonda da bu güncellemeleri görmeye başlayacağız.

Kesintisiz güncellemeler, birincil sistem bölümü yerine ikincil bir sistem bölümüne bir güncelleme yükleyerek ve ardından cihaz yeniden başlatıldığında bu ikincil bölümden önyükleme yaparak çalışıyor. Birincil ve ikincil bölümler esasen yeniden başlatma sırasında değiştiriliyor ve bu, her yeni yazılım güncellemesi mevcut olduğunda tekrarlanan bir süreç.

Galaxy A55, yeni bir güvenlik yamasından oluşan kesintisiz bir Android güncellemesi alan ilk Samsung telefonu oldu. Bu aynı zamanda Galaxy A55 için ilk ürün yazılımı güncellemesi ve gelecekteki güncellemelerin de aynı şekilde kesintisiz olacağı tahmin ediliyor.

Kullanıcılar, yeni ayrık ilerleme çubuğuna bakarak Galaxy telefonlarının sorunsuz bir güncelleme yüklemekte olduğunu anlayabiliyor. Bu kısım, "İndiriliyor ve yükleniyor..." ve "Doğrulama" adlı iki bölümden oluşuyor. Kesintisiz bir güncellemeden sonra ilk yeniden başlatmanın tamamlanması 90 saniye kadar sürebiliyor. Ancak artık güncelleme işlemlerinde yükleme ekranları ve telefonu kullanmanızı engelleyen dönen çarklar bulunmuyor.