Samsung, bu alanda 2014'ten beri koltuğunu kimseye kaptırmadı

Samsung, 2014 yılında liderliğe oturduğu bu alanda, yıllar geçse de koltuğunu kimseye kaptırmadı.

Samsung, 2014'ten beri koltuğunu kimseye kaptırmadı

Dünyanın en büyük soundbar üreticisi olan Samsung, tarihi boyunca 30 milyonun üzerinde soundbar sattığını duyurdu. Şirketin ilk soundbar'ı 2008'de piyasaya sürüldü. Bu ilk soundbar, yerleşik DVD oynatıcıya sahip olan HT-X810'du. O zamandan beri, şirket bu ürün kategorisinde oldukça başarılı oldu.

Güney Koreli firma, art arda dokuz yıldır (2014'ten beri) dünyanın en büyük soundbar markası olma yolunda ilerliyor. Şirketin ilk soundbar'ı, aynı zamanda endüstride sub-woofer'a kablosuz olarak bağlanan ilk soundbar’dı. O zamandan beri, şirket birçok farklı ürün denedi ve yerleşik Blu-ray oynatıcılar, kavisli soundbarlar ve TV hoparlörleriyle birlikte ses çalan soundbarlar içeren pek çok soundbar sundu.

Küresel bir pazar araştırma firması olan Future Source, Samsung'un 2021'de gelir payının %19,6 olduğunu söyledi. Bu yıl bile şirketin yeni soundbar'ları uzmanlardan olumlu eleştiriler aldı. Samsung'un bu yıl sunduğu üst seviye soundbar'ı olan HW-Q990B, teknoloji basınından övgü aldı. Ayrıca Dolby Atmos için bir TV ile 11.1.4 kanal düzeni ve kablosuz bağlantıya sahip dünyanın ilk ses çubuğu olarak da öne çıkıyor.

Samsung Electronics Görsel Ekran İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Il-kyung Seong, “Giderek daha fazla tüketici mükemmel görüntülerin keyfini çıkarmak için ses deneyimine değer verdikçe, Samsung soundbarlara olan ilgi artıyor. İhtiyaçlarımıza uygun yeni ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi…