Samsung'un yeni monitörleri tanıtıldı!

Samsung'un yeni monitörleri, iyi oyun ve eğlence içeriği için kaliteli bir görsel deneyim sunuyor.

Samsung'dan yeni monitörler

Samsung'un LED ve Monitor TV serisi, yenilikçi bir 3D performans, gelişmiş bir tarz, değişken özellikler ve esneklik sunmak amacıyla Samsung'un patentli 3D teknolojisini barındıran 3D monitörleri de içeriyor. Şirketin Central Station modelleri, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak ve masalarını hem düzenli hem de temiz tutmalarına yardımcı olmak amacıyla en gelişmiş merkezi çözüm için güçlü bağlantı özelliği sunuyor. Samsung'un en yeni UD Serisi, etkin video duvar çözümlerini hayata geçiriyor.

Samsung'un Full HD 3D LED Monitör Serisi, 23 ve 27 inç seçeneklerine sahip olmasının yanı sıra 3D video oyunları, 3D filmleri ve kullanıcının oluşturacağı resim ve video gibi 3D içerikler gibi çok geniş bir yelpazedeki 3D içeriğini full HD 1920x1080 çözünürlük ve gerçekçi görüntüyle sunuyor. SA950 ayrıca otomatik olarak 2 boyutlu içeriği de eş zamanlı olarak analiz edebiliyor ve etkileyici bir şekilde 3D'ye dönüştürebiliyor. Bununla birlikte yalnızca bilgisayardan değil Blu-ray oynatıcı, oyun konsolları ve video modemlerinden gelen içeriği de oynatabiliyor.

SA950 görüntülerin hızlı aktığı oyunlarda 120Hz moduyla net dokular sağlayarak, herhangi bir kesinti yaşanmaksızın konforlu bir 3D izleme deneyimi sunuyor. Video oyunları gibi içeriklerde 3D deneyimini daha da artırmak amacıyla SA950, yepyeni bir DisplayPort ve HDMI dijital giriş özelliğine de sahip. SA950 oyun ve filmlerin gölgelenme ya da herhangi bir iz oluşmadan en üst seviyede izlenmesi için keskin ve hızlı piksel-yanıtlama zamanını (2 ms) da içinde barındırıyor.

Tek bir paket içerisinde tam bir 3D çözümü sunan SA950'nın içinde gömülü bir verici yer alıyor ve ayrıca yanında da Full HD görüntü kalitesini destekleyen bir çift aktif 3D gözlüğü veriliyor.

SA950, ürüne hem ikonik hem de gelişmiş bir güzellik katan metalik gümüş renklli, ince ve asimetrik bir tasarıma sahip. Çevreyi düşünen kullanıcılar için ise Samsung SA950, arkadan ışıklandırmalı LED teknoloji sayesinde konvansiyonel ekranlara göre yüzde 40'a varan enerji tüketimi yapıyor. Eko Işık Sensörü, enerji tasarrufu yaptığı gibi ortam aydınlatmasına bağlı olarak ekranın parlaklığını otomatik ayarlayarak konforlu bir izleme ortamı oluştururken, Eko Hareket Sensörü de kullanıcının monitörün etrafında olduğunu ya da başından kalktığını algılayarak ekranı otomatik olarak açıp kapatmakta ve kullanım kolaylığını artırmakla birlikte enerji tüketimini aşağı çekiyor.

Full HD 3D LED Monitör TV Serisi

Full HD 3D LED Monitör TV Serisi
CA750

Full HD 3D LED Monitör TV Serisi

Cesur ve asimetrik tasarımla, metalik gümüş rengine sahip olan Full HD 3D LED Monitör TV Serisi full HD 1920x1080 çözünürlük sağlayan 27 inç 3D LED monitöre sahip. Bu monitörler, 3D video oyunları, 3D filmler, 3D televizyon yayını ve fotoğraf ve video gibi kullanıcı tarafından yaratılan 3D içeriklerini de kapsayan çok geniş bir yelpazede çok gerçekçi bir 3D görüntü sağlıyor.

TA950, içinde bulunan DTV tuner üzerinden 3D yayın sinyali de dahil olmak üzere televizyon yayın sinyallerini alabiliyor. Ayrıca HDMI, Komponent, USB ve benzeri bağlantı opsiyonlarına da uyumlu. İnternete bağlanabilen sistem ile kullanıcıların YouTube, Netflix ile Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarına erişimini sağlayan bu özellik, aynı zamanda Samsung Uygulama merkezinden farklı uygulamalar indirilebilmesini sağlıyor. Bu monitörlerde ayrıca kullanıcıların internette dolaşmasını veya diğer dijital aygıtlarla kolayca senkronizasyon yapabilmelerini sağlayan AllShare ve ConnectShare özellikleri de bulunuyor.

TA950, Dolby Digital, SRS TheaterSound HD, DTS 2.0 ve 3D Ses gibi sistemleri destekleyen iki adet 7-watt'uk hoparlöre de sahip. Sistem bu özelliği ile EnergyStar ölçüsünde 4.2 notu aldı. Tek bir paket içerisinde 3D çözüm sunan bu monitörler, gömülü bir gözlük senkronizasyon vericisini barındırıyor ve Full HD görüntü kalitesini destekleyen bir çift aktif 3D gözlükler de pakette yer alıyor.

Central Station 7 Serisi ve 5 Serisi

Central Station 7 Serisi ve 5 Serisi
CA750

Central Station 7 Serisi ve 5 Serisi

Samsung'un Central Station S7 Serisi ve 5 Serisi monitörleri, kullanıcının her seferinde birçok kabloyu takma ve çıkarma zahmeti olmaksızın bir dizi başka cihaza kolaylıkla bağlayabilen hub'lar gibi çalışırlar. İlk kurulumdan sonra kullanıcı LAN ve ses kablolarını Central Station'a bağladığında, sistem kullanıcı tekrar bağlandığında anında kullanıma uygun olacak şekilde hazırlanır; Kullanıcının yapması gereken tek şek dizüstü bilgisayarını tek bir USB bağlantısı aracılığıyla Central Station'a bağlamaktır. CA750'nin kendine özgü bir özelliği de otomatik kablosuz ağ tespit seçeneğidir.

CA750 ve CA550 küçük dizüstü bilgisayar ekranını, LED arka ışıklı ve üstün görüntü kalitesine sahip, 23 veya 27 inç büyüklüğünde bir ekrana dönüştürerek görüntülerin rahatlıkla izlenmesine katkıda bulunuyor. Monitör HD 1920x1080 çözünürlük ve şimşek hızında piksel tepki süresi (2 ms) sağlayarak gölge bırakma veya iz oluşumunu önler. Samsung'un Mega DCR teknolojisi kontrast seviyesini bire bir milyonun üstüne çıkarır, her türlü çoklu ortam içeriğine gerçek hayata benzeyen bir derinlik ve canlı renklerle gösterir. Central Station'ın ergonomik iki eklemli tasarımı ekranın yükseklik ve eğiminin kolaylıkla değiştirilebilmesini sağlar. Otomatik Konfigürasyon özelliği, kullanıcının dizüstü bilgisayarı ve Central Station USB üzerinden bağlı olduğu takdirde iki cihaz arasında ekran çözünürlüğünü otomatik olarak ayarlar.

CA750 ve CA550, Central Station'ın sunduğu birçok giriş ve çıkış seçenekleri arasında, kullanıcının veri aktarımını USB 2.0 teknolojisine göre 10 kat daha hızlı yapabildiği ve mobil cihazları geleneksel elektrikli şarj cihazları kadar hızlı şarj edebildiği USB 3.0 teknolojisini destekliyor. Bu kadar güçlü olmasına rağmen sistem kullanıcıların enerji tasarrufu yapmalarını sağlayan özellikleriyle Energy Star and EPEAT Gold ödüllerini kazandı. CA750 kablosuz çözümü, kablosuz teknolojiler arasında en yüksek hız ve en az enerji kullanımını sağlar. Buna ek olarak, bu monitörler dizüstü bilgisayarın bağlandığını otomatik olarak algılar ve bağlantı kesildiğinde otomatik olarak kapanır. Sistemin Eco Saving modu kullanıcılara enerji tüketim seviyesini üç seçenek arasından seçme şansı veriyor: Kapalı, yüzde 25 ve yüzde 50 – bunun anlamı kullanıcıların sistemin enerji maliyetini yüzde 50'ye varan oranda düşürebilecek olması.

UD Serisi

UD Serisi

UD Serisi

Çok ince bir çerçeveye sahip olan 55 inçlik UD Endüstriyel Monitor (LFD) Serisi, yalnızca 5,3 milimetre kalığında olup görüntünün parçaları üzerindeki mesafeyi önemli ölçüde azaltmakta ve şirketlere her bütçeye uygun etkin video duvarı çözümleri sunuyor. UD55A, 1920x1080 çözünürlükle 700 Nits parlaklığı sunuyor. Samsung'un görüntü kalitesini sürdüren UD55A içinde iki de akıllı özellik bulunuyor: Otomatik Renk Ayarı, video duvarlardaki Beyaz Ayarı'nı otomatik olarak yaparken, ayrılabilir Ortam Parlaklığı sensörü de ekranın etrafındaki bölgenin ışık düzeyine bağlı olarak ekranın parlaklığını otomatik olarak ayarlıyor.

Bağlantı seçeneklerinin tamamını destekleyen UD55A, bir adet D-SUB, bir adet DVI ve iki adet de HDMI portunun yanı sıra azami 100 monitör arasında sürekli içerik paylaşımını sağlayan DVI-out arayüzüne de sahip. UD55A, bir şebeke üzerinden zahmetsizce içerik yönetimini sağlayan Samsung'a özel MagicInfo yazılımının yanı sıra Microsoft Windows Embedded Standard 2009'la çalışan bir ağ bilgisayarını da bünyesinde barındırıyor. Ayrıca monitörle birlikte gelen RJ45 arayüzü, kullanıcıların LAN üzerinden uzaktan kontrol yapabilmelerine de olanak sağlıyor.

Serilerin teknik özellikleri

Serilerin teknik özellikleri


Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları