Samsung, Yeni Android Arayüzü One UI'yi Duyurdu

Samsung, büyük yenilikler getiren Android arayüzünü tanıttı! İşte One UI ve sundukları.

Samsung'tan yeni arayüz: One UI

Samsung'un San Francisco'daki geliştirici etkinliğinde ortaya çıkan tek şey, Infinity Flex Display değildi. Güney Koreli firma, yenilediği Android arayüzünü de etkinlikte gösterdi.

Samsung, Yeni Android Arayüzü One UI'yi Duyurdu

One UI adıyla tanıtılan yeni arayüz, "daha doğal ve tek elle kullanıma daha uygun" olarak tanımlanıyor. Ekranı iki kısma ayıran One UI, etkileşimli denetimleri ekranın alt yarısında sıralıyor. Böylece basılabilen arayüz öğeleri, başparmağınıza daha yakın bir yerde duruyor. Üstteki görüntüleme alanı, ya bir arama kutusu ya da büyük bir başlık gösteriyor.

Samsung bu yeni düzene örnek olarak yenilenen saat uygulamasını gösterdi. Uygulama alarmları açıp kapamaya yarayan düğmeleri artık ekranın alt yarısında gösterirken üstte büyük, okunması kolay bir metin gösteriyor. Burada bir sonraki alarmın çalmasına ne kadar süre kaldığı yazıyor.

Samsung, Yeni Android Arayüzü One UI'yi Duyurdu

Ayarlar uygulamasındaki seçenekleri tekrar düzenleyen One UI, telefonunuza sistem çapında gece modunu da getiriyor. "Focus Blocks" işlevi ise "her dokunuşla daha fazlasını görmeniz" için büyük ve etkileşimli simgeler gösterilmesi anlamına geliyor. Bu, örneğin galeri uygulamasında küçük resimleri çok daha büyük olan Albümler olarak karşınıza çıkıyor.

Samsung, Yeni Android Arayüzü One UI'yi Duyurdu

Android 9 tabanlı One UI beta, bu ay ABD, Almanya ve Kore'de kullanıma sunulacak. One UI, resmi olarak Ocak 2019'da desteklenen tüm telefonlar için yayınlanacak. Beta kullanıcısı olmak için gerekli bilgilere bu sayfada göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları