Samsung'dan büyük bir zafer: En büyük rakibini ikinci sıraya itti

Samsung, 2022 yılında büyük bir başarı göstererek en büyük rakibini ikinci sıraya attı. Üstelik sadece 1 yıl önce, kimse bunun olacağını tahmin bile etmiyordu.

Samsung'dan büyük zafer: En büyük rakibini geride bıraktı

Çip üretiminde piyasaya hakim sadece birkaç oyuncu var. Samsung Electronics ve TSMC bunlar arasında yer alırken, bu ikili arasındaki rekabet son zamanlarda şiddetli geçiyor.

İkili arasında süren büyük rekabetin son kazanını ise görünüşe göre Samsung. Yayınlanan yeni bir rapora göre Samsung, gelişmiş yonga seti sevkiyatlarında TSMC’yi geride bırakmayı başardı. Veriler, Samsung’un bu yılın ilk çeyreğinde gelişmiş yonga seti üretiminde daha fazla sevkiyatta bulunduğunu gösteriyor.

Pazar araştırmacısı Counterpoint Research’ün verilerine dayanan sonuçlara göre Samsung, 5 nanometre ve daha gelişmiş üretim süreçlerinde akıllı telefon yonga setleri sevkiyatında pazarın yüzde 60’ına hakim durumda. TSMC’nin 2022 yılının ilk çeyreğindeyse pazar payı ancak yüzde 40 seviyesinde bulunuyor.

Bu özellikle geçen yıla göre Samsung açısından büyük bir gelişme. Zira 2021’in ilk çeyreğinde Samsung’un pazar payı yalnızca yüzde 8.6 olarak görünürken, TSMC’nin payı ise yüzde 91.4 idi.

Samsung’un gelişmiş mobil yonga setlerine yönelik talepteki bu artış, şirketin mobil bölümünün mükemmel performansından kaynaklanıyor. Samsung’un mobil bölümü, 2022’nin ilk çeyreğinde dünya çapında bir rekora imza atarak 74 milyon akıllı telefon birimi sevk etmeyi başardı.