Samsung için sırada katlanabilir bir tablet mi var? Görünüşe bakılırsa evet...

Samsung’un ilk katlanabilir tableti yolda olabilir. Üstelik çok da fazla bekletmeyecek gibi görünüyor...

Sırada katlanabilir bir tablet mi var?

Samsung'un yeni nesil katlanabilir akıllı telefonlarının 10 Ağustos Unpacked etkinliğinde tanıtılmasına günler kaldı. Peki Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 resmiyet kazandıktan sonra sırada ne olacak? Samsung bir yıl daha bekleyecek mi, yoksa üçüncü bir katlanabilir cihazı er ya da geç piyasaya sürecek mi?

Teknoloji kulislerinde, Samsung'un ikinci yolu izleyeceği ve ilk tam teşekküllü katlanabilir tabletini Galaxy Tab S9 serisi ile aynı gün duyuracağı dedikoduları duyuluyor. Sektördeki sızıntılar şimdiye kadar yeni nesil Z Flip, Z Fold ve Galaxy Watch cihazlarına odaklandı ve Galaxy Tab S9 hakkında çok fazla bilgi yok. Ancak, Samsung'un yıllık bir lansman programı izlediği varsayılırsa, Tab S9 serisi (ve ilk katlanabilir Galaxy tablet) Ocak-Şubat 2023 civarında tanıtılacak gibi görünüyor.

Samsung'un yaklaşık on yıldır katlanabilir ekran teknolojisiyle uğraştığı bir sır değil. Teknoloji, ilk Galaxy Fold ile gerçek oldu ve her yeni nesilde iyileşmeye devam etti. İlk katlanabilir Samsung tablette hangi form faktörünün kullanılacağını söylemek için henüz çok erken, ancak temel prensip aynı olacak: Genişleyebilen kompakt bir form faktöründe büyük bir ekran sağlamak.

Samsung'un, en iyi katlanabilir ekran üreticisi olarak konumunu sağlamlaştırmak için Galaxy Z Tab / Flex S serisini kullanacağı ve bu süreçte Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4'ün popülaritesini artırmaya çalışacağı bildiriliyor.