Samsung'un Galaxy S24 serisi için kurduğu büyük hayal ortaya çıktı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, yakında piyasaya çıkacak olan Galaxy S24 akıllı telefon serisi için iddialı bir satış hedefi belirledi.

Samsung'un Galaxy S24 serisi için kurduğu büyük hayal ortaya çıktı

Galaxy S23 serisi Samsung için bir başarı kaynağı oldu. Zira Galaxy S23 Ultra, birkaç çeyrek boyunca dünyanın en çok satan altıncı akıllı telefonu oldu. Öte yandan Galaxy S23 serisinin toplam satışlarının 25 milyon sınırını aştığı bildiriliyor. Şimdiyse Samsung, Galaxy S24 serisinin daha da fazla satacağını tahmin ediyor.

The Elec'in yeni bir raporuna göre Samsung, önümüzdeki yılın sonuna kadar 35,2 milyondan fazla Galaxy S24 serisi akıllı telefon satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirket, Galaxy S24'ün satışlarının 13,5 milyon adede ulaşmasını beklerken, Galaxy S24+'ın satışlarının 5,8 milyon adede ulaşabileceğini öngörüyor. Ayrıca rapora göre, Galaxy S24 Ultra'nın 15,9 milyon adetle serideki diğer iki modelden daha fazla satması bekleniyor.

Galaxy S24 Ultra'daki 200MP birincil kameranın Samsung Electronics ve Samsung Electro-Mechanics tarafından tedarik edileceği bildiriliyor. Bununla birlikte, 12MP ultra geniş ve 10MP telefoto kameranın lensleri Sunny Optical ve Namuga tarafından, 50MP telefoto kameranın gövdesi ve lensi ise Samsung Electro-Mechanics ve Sunny Optical tarafından tedarik edilebilir.

Galaxy S24 ve Galaxy S24+ çoğu ülkede Exynos 2400 işlemci ile donatılırken, geri kalan ülkelerde cihazlar Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ile donatılacak. Galaxy S24 Ultra ise yalnızca CPU ve GPU için biraz daha yüksek saat hızına sahip Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy işlemcisini kullanacak.

Tüm bu telefonların daha parlak ekranlara, gelişmiş performansa, daha iyi kamera kalitesine ve çeşitli yapay zeka özelliklerine sahip daha yeni bir yazılıma sahip olacağı biliniyor. Galaxy S24 Ultra ayrıca daha yüksek dayanıklılık için titanyum bir çerçeve ile gelecek.

Galaxy S24'ün 4.000mAh bataryaya, Galaxy S24+'ın ise 4.900mAh bataryaya sahip olacağı söyleniyor. Galaxy S24 Ultra ise 5.000mAh batarya ile çalışacak. Her üç telefonda da stereo hoparlörler, IP68 derecesi, 5G, GPS, Wi-Fi 6E/7, Bluetooth 5.4, NFC, USB 3.2 Type-C bağlantı noktası, ultrasonik parmak izi okuyucu, kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj olacak.