Seagate'den yeni ürün: Savvio 10K.3

Kurumsal sunucular ve depolama donatıları için de şifreleme seçeneği sunan ilk disk: Savvio 10K.3

Seagate Savvio 10K.3

Seagate, daha yüksek kapasite ve daha etkin kurumsal depolama sistemlerine yönelik artan talebi karşılamak amacıyla; kurumsal sunucuların ve depolama donatılarının ihtiyaçları için tasarlanan dünyanın en yüksek kapasiteli 2,5 inç kurumsal sabit diski olan Savvio 10K.3'ü pazara sundu. Son nesil 2.5 inçlik disk, geleneksel 3,5 inç disklere nazaran % 70 daha az güç sarfiyatı ve % 60 daha yoğun performans sağlıyor. Seagate'in Savvio 10K.3 diski; 300 GB kapasite, 1.6 milyon saat MTBF ve gelişmiş SAS 2.0 (6Gb/saniye veri hızı) arayüzüyle sektörde farklı bir ürün. Seagate Savvio 10K.3 diski aynı zamanda devlet düzeyinde şifreleme sağlayan Tam Disk Şifreleme (FDE) veri koruması ile sektörün ilk 2.5-inç kendinden şifrelemeli kurumsal diski olma özelliğini taşıyor.

IDC Depolama Araştırmaları Başkan Yardımcısı Dave Reinsel; yüksek kapasiteyle 6 Gb SAS'ı kurumsal kategori ve küçük boyutta diskte birleştiren Savvio 10K.3'ün, kurumsal depolama sistem ve donatılarına yönelik endüstriyi 3,5 inçten 2,5 inç tabanlı çözümlere yönlendirdiğini belirtti. Reinsel "Kurumsal çözümlere yönelik küçük boyut kurumsal disk sevkiyatının 2010 yılında, 3,5 inç kurumsal disk sevkiyatını geçeceğini öngörüyoruz" dedi.

Seagate Savvio 10K.3; yüksek kapasitenin ve düşük güç tüketiminin kritik olduğu bilişim şirketlerinde geniş çaplı kurumsal depolama uygulamalarını düzenlemek amacıyla tasarlandı.

Seagate Kurumsal Bilgisayarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sherman Black, Seagate'in, 2,5 inç boyutlarındaki kurumsal disk standardının öncüsü olduğunu ve veri merkezlerinin daha yüksek depolama performansı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için güç sarfiyatını azaltmaya ve maliyetleri düşürmeye odaklandığını belirtti. Black, "Savvio 10K ve 15K aileleri, kurumlar içerisinde en çok benimsenen 2.5-inç kurumsal disk aileleri olma yolunda ilerledi. 300 GB kapasiteli Savvio 10K.3 diskinin pazara sunulmasıyla, bu kapasiteyi temel alarak artık daha çok yönlü depolama sistemleri kurulabilecek" dedi.

Temel OEM değerlendirmeleri başlayan Savvio 10K.3'ün 2008 yılının ikinci yarısında piyasaya sunulması planlanıyor.

Savvio 10K.3 Ürün Özellikleri

Savvio 10K.3 Ürün Özellikleri

Seagate Savvio 10K.3 diski; 3.5 inç, 300 GB kapasiteli 15K RPM disklerine nazaran % 70 oranında güç tasarrufu sağlıyor. IOPS yoğunluğunda % 60 iyileştirme ve en az iki kat daha fazla kapasite sunan Savvio 10K.3 diskinin performansı, sistem düzeyinde de öne çıkıyor. 2.5 inç disklerin sağladığı avantajlar; veri merkezlerinin güç ve performans etkinliklerini maksimum seviyeye ulaştırmak isteyen bilişim firmaları ve sistem yöneticileri için daha fazla değer ve daha düşük maliyet anlamına geliyor.

Savvio 10K.3 ayrıca, yeni SAS 2.0 özellik grubunun bir parçası olan 6 Gb/saniye aktarım hızıyla çalışan dünyanın ilk diski olma özelliğini taşıyor. SAS 2.0; SAS'ın üst düzey ağ depolama uygulamalarında kullanımı için ideal olan ek işaret ve veri bütünlüğü özellikleriyle donatıldı.

Savvio 10K.3 ayrıca; Seagate'in tüm ürün portföyünde önem verdiği güvenlik özelliklerine paralel olarak kendinden şifreli FDE teknolojisi ile sunuluyor.

Seagate'in gelecek nesil PowerTrim teknolojisi; Savvio 10K.3 diskine entegre olup, pasif durumdayken kendi kategorisinde en iyi güç tasarrufunu sağlayarak, güç kısıtlamalı veri merkezleriyle karşı karşıya olan bilgi teknolojileri sektörünün ikilemini çözüyor.

Bilgi için
Seagate Türkiye - 0212 262 18 44

Okuyucu Yorumları