Sega'nın Efsane Oyunları, Ceplere Geldi!

Bir dönemin oyun devi Sega, artık efsane olmuş oyunlarını mobile taşımaya başladı. İşte ilk 5 büyük sürpriz ve sonrasında olacaklar...

Efsaneler cep telefonunuza geldi!

Video oyun alanında eski isimlerin yeniden ortaya çıkmalarında son zamanlarda bir artış söz konusu. Pek çok eski oyunun yenilenmiş sürümleri karşımıza çıkıyor ve Nintendo, NES Classic konsolu ile bu durumu bir adım daha ileri taşıdı. Şimdi de Sega bu yenileme akımına katılıyor ve klasik oyunlar koleksiyonunu mobil için bedava olarak sunmaya başladı.

Sega'nın sahip olduğu gibi iyi ve büyük bir kataloğa sahip olduğunuzda, bu listenin kenarda eskimesi ve kullanılamaz hale dönüşmesi üzücü olacaktır. Mobil platform da, bu kataloğun mümkün olduğu kadar fazla kişiye sunulmasının en iyi yolu.

Sega Forever olarak adlandırılan koleksiyon içerisindeki oyunlar, iOS ve Android için dün indirmeye sunuldu. Şu an 5 oyun indirilebilir durumda: 1991'den Sonic the Hedgehog, klasik RPG Phantasy Star II, Comix Zone, Kid Chameleon ve Altered Beast.

Bu ilk yayının ardından kütüphane büyümeye devam edecek ve Sega, her iki haftada bir oyun eklemeyi planlıyor.

Her ne kadar ilk liste tamamen Mega Drive (Genesis) oyunlarından oluşsa da zaman ilerledikçe daha fazla konsol bu listeye katılacak ve Sega Forever'ın Twitter sayfasından görüldüğü kadarıyla Dreamcast ve Saturn platformlarından oyunlar ile karşılaşacağız.

Koleksiyondaki bütün oyunlar ücretsiz ama oyun içi satın alımları içeriyor. Her ne kadar her bir oyun ayrı uygulama olarak sunulsa da, tüm oyunlar kontrol kolu desteği, bulut kayıtları ve skor listeleri gibi modern özelliklere sahip. Ayrıca bu oyunlar internete bağlı olmadan da oynanabiliyor. Bedava oynamak için reklamları kabul etmeniz gerekiyor ancak bu reklamlar sadece oyunların başlangıç ve kayıt ekranlarında karşınıza çıkıyor..

Sega Forever'ın sunduğu ve yakın gelecekte sunacağı oyunların listesi için resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sonic şu an için ülkemizde indirilemiyor. Ancak diğer oyunlar indirmeye açık.

Okuyucu Yorumları