Şifre paylaşmak yasaklandı, Netflix aboneleri akış devine isyan bayrağını açtı

Netflix'in ABD'de şifre paylaşımını yasaklamasının hemen ardından, aboneler akış devine karşı isyan bayrağını açtı. Sosyal medyada yayınlanan mesajlar, çok sayıda abonenin aboneliklerini iptal ettiğini gösteriyor.

Şifre paylaşmak yasaklandı, Netflix aboneleri isyan etti

Aylarca süren tartışmaların ardından Netflix, 23 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’nde şifre paylaşımını yasakladı. Artık evlerinin dışından birinin hesaplarına erişmesini isteyen ABD’li üyelerin, ayda fazladan 7,99 ABD doları ödemesi gerekecek.

Bu değişikliğin özellikle ABD Netflix kullanıcıları arasında pek iyi karşılanmadığını muhtemelen tahmin ediyorsunuzdur. Yasağın başlamasının kısa bir süre ardından, sosyal medya şikayet yağmuruna tutuldu. Son günlerde yüzlerce Twitter kullanıcısı #CancelNetflix hashtag’ini kullandı ve hesap iptal onaylarının ekran görüntülerini paylaştı.

Diğer kullanıcılar, Netflix’in son zamanlarda yayınladığı içeriğin kalitesini eleştirme, tüm orijinal dizi iptallerine kızma ve başkalarını da aboneliklerini iptal etmeye teşvik etme fırsatı buldu. Amazon'un Prime Video'su bile kendi paylaşımı ile eğlenceye katıldı.

Akış hizmeti, bu yeni politika nedeniyle sorun yaşanacağını biliyordu, ancak bu, üst yönetimi endişelendirmek için yeterli olmadı. Binlerce abone aboneliği iptal etse bile, diğerleri en sevdikleri programları izlemeye devam etmek için dişlerini sıkıp ekstra üyeler için ödeme yapmaya devam edecek.

Netflix, bu yılın başlarındaki gelir duyurusunda “Latin Amerika’daki deneyimlerimize dayanarak, ücretli paylaşımı kullanıma sunduğumuzda her pazarda bir miktar iptal tepkisi bekliyoruz, bu da kısa vadeli üye büyümesini etkiliyor” demiş ve eklemişti: “Ancak hesap paylaşan haneler kendi bağımsız hesaplarını etkinleştirmeye başladıkça ve fazladan üye hesapları eklendikçe, tüm plan ve fiyatlandırma değişiklikleriyle hedefimiz olan genel gelirde iyileşme görmeyi bekliyoruz.