Smartwatch 2: ÖN İNCELEME

Samsung'un Galaxy Gear'ının en büyük rakibini, yani Sony Smartwatch 2'yi denedik!

Smartwatch 2: ÖN İNCELEME

Şu sıralarda akıllı saat deyince aklınıza ilk gelecek olan cihaz, bizlerin de IFA'da henüz denediğimiz Samsung Galaxy Gear. Peki Gear'ın en yakın rakiplerinden Sony Smartwatch 2'de neler var? İşte Sony'nin akıllı saatinin sundukları ve onun hakkındaki ilk izlenimlerimiz.

Smartwatch 2, Android 4.0 ve üzerine sahip herhangi bir telefonla bağlanabiliyor ve size birkaç temel özellik sunuyor. Cihazın tasarımının hoş olduğunu söylemek mümkün. Metal ve lastik olmak üzere iki kayış seçeneğiniz var. Saate standart kayışların çoğu uyuyor; ancak tabi ki Gear'daki gibi bir kameraya sahip değilsiniz.

Smartwatch 2, Samsung'un Gear'ına göre çok daha saate benziyor; çünkü onu kapatmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Saat bekleme modundayken düşük-güç moduna geçiyor ancak saati görmeye devam ediyorsunuz. Güç düğmesine bastığınızda ise ekran daha parlak hale geliyor.

Saatin güç düğmesine basmak başta size çok doğal bir deneyim gibi gelmeyebilir, ancak büyük düğmeyi ona bakmadan bulmanız ve basmanız oldukça kolay. Bunun dışında Smartwatch 2'nin tasarımı incelik, hafiflik, kaliteli görünüm gibi beklediğimiz tüm özelliklere sahip. Daha da önemlisi cihaz, sadece teknoloji meraklılarına özel bir saat gibi durmuyor.

Sony Smartwatch 2'nin sundukları

Sony Smartwatch 2'nin sundukları

Dokunmatik ekranlı Smartwatch 2, Android'in büyük oranda kırpılmış bir sürümüyle çalışıyor. Siz uygulama indirdikçe genişleyen giriş ekranları arasında dolaşmak son derece kolay. Sony, yükleyebileceğimiz en fazla uygulama sayısı hakkında bir şey söylemiyor, ancak uygulama yükledikçe giriş ekranlarının sayısının arttığını gördük.

Saatin 1.6 inç'lik ekranı 200x176 çözünürlük sunuyor. Bu, Smartwatch 2'nin ekranının Galaxy Gear'ınkinden küçük ve daha düşük çözünürlüklü olması demek. Smartwatch 2, Galaxy Gear kadar öne çıkan bir cihaz değil, daha çok cebinize eşlik eden bir saat.

Ancak Smartwatch 2 IP57 puanına sahip ve dolayısıyla su geçirmiyor, yaniSmartWatch 2'niz kolunuzdayken sudan kaçmanıza gerek yok. Smartwatch 2'nin pil ömrü de çok daha uzun. Sadece metin uyarılarını ve çağrı güncellemelerini almanız halinde pil 6-7 gün dayanabiliyor.

Smartwatch 2'nin bir başka avantajı ise yaklaşık 260 dolarlık yurtdışı fiyatı.

Ve ilk kararımız

Ve ilk kararımız

İlk kararımız

Android 4.0 ve üzerini kullanan cebiniz, Sony Smartwatch 2 ile ideal bir arkadaşa sahip olacak. Cihazın şık çizgileri, uygun fiyatı ve iyi sayılabilecek uygulama yelpazesi, onu satın almaya değer bir oyuncak kılıyor.

Dahası Smartwatch 2, diğer akıllı saatlerde sıkça rastladığımız gecikme sorununa da sahip değil. Uzun pil ömrü ise onu pili bir gün dayanan Galaxy Gear'a göre çok daha iyi bir seçenek yapmaya aday.

Sony'nin saati, hem teknolojik anlamda, hem de sunduğu işlevler olarak Samsung Galaxy Gear'ın gerisinde. Ancak metin mesajlarınıza, çağrılarınıza ve Facebook güncellemelerinize hızla erişmek istiyorsanız ve aradığınız basitlikse, Smartwatch 2 tam size göre.

Okuyucu Yorumları