Qualcomm'un henüz tanıtmadığı Snapdragon 6 Gen 1 çipsetinin tüm özellikleri sızdırıldı

Galaxy A34 ve Galaxy A54 gibi yeni nesil orta sınıf akıllı telefonlarda görmeyi bekleyebileceğimiz Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 çipsetinin tüm özellikleri sızdırıldı.

Snapdragon 6 Gen 1 çipsetinin tüm özellikleri sızdırıldı

Geçtiğimiz yıl Snapdragon 8 Gen 1'in piyasaya sürülmesinden sonra, Qualcomm'un tüm akıllı telefon çipsetlerini yeniden adlandırması zaten bekleniyordu. Şirket, Snapdragon 7 Gen 1'i de piyasaya sürdü ve şimdi, piyasaya sürülmemiş Snapdragon 6 Gen 1 çipsetinin özellikleri sızdırıldı.

Ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass (@evleaks), tüm Snapdragon 6 Gen 1 (SM6450) özelliklerini listeleyen bir slayt yayınladı. Yaklaşan çipset 4nm süreci ile üretilecek. Üretimin Samsung Foundry veya TSMC tarafından yapılması bekleniyor; ama Samsung Foundry seçeneği daha olası gözüküyor.

Çipset, 2.2GHz sekiz çekirdekli 64-bit CPU, 2.750MHz LPDDR5 RAM uyumluluğu ve yeni Adreno GPU'ya sahip. Yeni GPU, 10 bit renk derinliğine sahip HDR oyun desteği, HDR oynatma (HLG ile) ve Vulkan 1.1 desteği sunuyor. GPU, Full HD+ çözünürlüklü ekranlarda 120 Hz yenileme hızına kadar çıkabiliyor.

Üçlü-12-bit Spectra ISP, 108MP'ye kadar kamerayı destekleyebiliyor ve sıfır deklanşör gecikmesi ile aynı anda üç 13MP kameradan gelen verileri işleyebiliyor. Ayrıca 25MP+16MP çift kameradan veya sıfır deklanşör gecikmeli 48MP tek kameradan gelen verileri işleyebiliyor. İşlemci, 4K HDR 30 fps'ye kadar video kaydedebiliyor ve aynı anda 48 MP görüntü kaydı yapabiliyor.

Snapdragon 6 Gen 1'in hücresel bağlantı özellikleri, taşıyıcı toplama da dahil olmak üzere 6GHz altı ve mmWave 5G (SA ve NSA) desteği içeriyor. Diğer özellikler arasında GPS, GLONASS, BeiDou, NavIC, QZSS, Galileo, Wi-Fi 6E (8×8 MU-MIMO), Bluetooth 5.2 (LE Audio, aptX Lossless ve aptX Adaptive ile), USB Type-C 3.1, ve NFC bulunuyor.

Bu özelliklere bakılırsa, Snapdragon 6 Gen 1 çipseti, Galaxy A34 ve Galaxy A54 gibi yeni nesil orta sınıf Samsung Galaxy akıllı telefonlar için mükemmel bir seçim olabilir.