Sony, beklenen yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 V için yine aynı hatayı mı yapacak?

Sony, tüm amiral gemisi telefonlarında olduğu gibi, beklenen Xperia 1 V’te de her zaman yaptığı hatayı tekrarlayabilir.

Sony, Xperia 1 V için yine bildiğini mi okuyacak?

Sony'nin amiral gemisi telefonları genellikle aynı iki ana sorunla karşı karşıya kalıyor: Biri fiyat, diğeri ise duyurulduktan çok sonra satışa çıkmalarına yol açan piyasaya çıkış programı. Ne yazık ki, en azından bunlardan ikincisi, Sony Xperia 1 V ile de devam edecek gibi görünüyor.

Çin sosyal medya sitesi Weibo'da yazan Zackbuks'a göre, Sony Xperia 1 V, bu yıl Sony Xperia 1 IV ile yaklaşık aynı zamanlarda piyasaya sürülecek. Spesifik olarak konuşmak gerekirse, Mayıs ayında duyurulabilir ve Haziran ayında satışa çıkabilir.

Bu takvim kulağa çok da kötü gelmiyor olabilir. Ama dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Her şeyden önce, geçen yıl Mayıs ve Haziran aylarındaki belirli tarihler, Sony Xperia 1 IV'ün duyurulması ile piyasaya sürülmesi arasında bir aydan fazla süre olduğu anlamına geliyordu ve bu yalnızca Birleşik Krallık için geçerliydi. ABD'li kullanıcılar ise, telefonu ancak Eylül ayında satın almaya başlayabildi.

Zackbuks burada muhtemelen Çin tarihlerinden bahsediyor ve tipik olarak Sony'nin amiral gemisi telefonları Çin ve Japonya'ya her Örneğin Sony Xperia 1 III de 2021 Haziran ayı başlarında Çin'de satışa sunuldu. Ancak Ağustos ortasına kadar ABD veya Birleşik Krallık topraklarına giriş yapamadı.

Tüm bunlar, Sony'nin bir nedenden dünyanın çoğunu bekletmeyi sevdiği sonucunu ortaya çıkartıyor. Ancak aradan geçen zaman doğal olarak telefona duyulan ilginin azalması ile sonuçlanıyor. Dahası, Sony’nin amiral gemileri piyasaya sürüldüğünde gözler çoktan yeni iPhone modellerine çevrilmiş oluyor.

Tabii ki bu takvim kesin değil, sadece bir iddiaya dayanıyor. Sony, Xperia 1 V'i Haziran ayı başlarında küresel olarak satışa sunabilir ve bu kez herkesi şaşırtabilir.