Sony, PlayStation 5 Pro için düğmeye basmış olabilir

Oyun tutkunlarının merakla beklediği PlayStation 5 Pro, yeni sızıntılara göre çok da uzak olmayan bir tarihte karşımızda olabilir.

Sony, PlayStation 5 Pro için düğmeye basmış olabilir

PlayStation 5, yavaş yavaş ömrünün sonuna gelirken, bazı endüstri analistleri Sony'nin konsola önümüzdeki yıl içinde PlayStation 4 Pro ile PS4'e yaptığına benzer bir yenileme yapmayı planladığını düşünüyor.

CNBC'nin haberine göre analistler, 2025 yılında Grand Theft Auto VI'nın piyasaya sürülmesinden önce bir PlayStation 5 güncellemesinin yolda olduğunu iddia ediyor. Oyun danışmanlığı şirketi Kantan Games'in CEO'su Serkan Toto CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Oyun endüstrisinde Sony'nin gerçekten de 2024'ün ikinci yarısında bir PS5 Pro lansmanı hazırladığına dair geniş bir fikir birliği var. Ve Sony, GTA VI 2025'te piyasaya çıktığında harika bir donanıma sahip olmak isteyecektir" diyor.

Bir sonraki soru, bunun temel PlayStation 5 için bir fiyat düşüşüne işaret edip etmeyeceği veya mevcut 499 dolarlık fiyat etiketini koruyup korumayacağı. Yakın zamanda yapılan bir gelir toplantısı sırasında Sony yönetimi, önümüzdeki yıl için planının "kar dengesine daha fazla ağırlık vererek satışları optimize etmek" olduğunu söyledi. Omida Kıdemli Baş Analisti George Jijiashivili, Sony'nin PS5'in yeni versiyonunu piyasaya sürdükten sonra lansman fiyatında tutabileceğini söylüyor.

PlayStation 4 Pro, orijinal PS4'ün 2013'te piyasaya sürülmesinden üç yıl sonra, 2016'da piyasaya sürüldü. Sistemin biraz daha güçlü bir sürümüydü ve 4K çıkışı destekliyordu. Bu durum PS5'in en büyük avantajının ne olabileceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. PS4 Pro piyasaya sürüldüğünde, 4K TV'ler evlerde yaygınlaşmaya başlamıştı ve PS5'in piyasaya sürülmesiyle birlikte standart hale geldi. Varsayımsal olarak PS5 Pro muhtemelen temel sistemden daha güçlü olacaktır, ancak Sony böyle bir şeyi duyurana kadar ne kadar daha güçlü olduğunu bilemeyeceğiz.