Sony, PlayStation Plus Premium üyeleri için PS5 bulut akışını test etmeye başladı

PlayStation Plus Premium üyeleri artık PS5 oyunlarını konsola indirmek zorunda kalmadan oynayabilecek. Sony, Sony, PS5 oyunları için bulut akışını test etmeye başladı.

Sony, PS5 oyunları için bulut akışını test ediyor

Sony, PS5 oyunları için bulut akışını test ettiğini ve bunu PlayStation Plus Premium aboneliğine bir özellik olarak eklemeyi planladığını söylüyor.

Bu bulut özelliği, artık oyunları diğer cihazlara aktarmak için konsolunuza indirmeniz gerekmeyeceği anlamına geliyor. Sony şu anda PS5 oyunlarının PC'lere, Mac'lere ve iOS ve Android cihazlara akışını destekliyor, ancak oyunları indirmek ve diğer cihazlarınıza aktarmak için PS5'inizi ana cihaz olarak kullanmanız gerekiyor.

Sony'nin PS5 oyunları için bulut akışı üzerinde çalıştığı aylar öncesinden belliydi. Çünkü verdikleri iş ilanları bunu gösteriyordu. Sony, PlayStation’ın kod adı Project Q olan elde taşınabilir cihazını, yalnızca PS5 oyunlarının doğrudan bir konsoldan Wi-Fi üzerinden yayınlanacağını doğrulayarak duyurmuştu.

Sony, PlayStation el cihazının PS5 bulut oyun akışını destekleyip desteklemediğini henüz açıklamamış olsa da bu bulut hamlesi açıkça buna yönelik bir hamle. Sony'nin CEO'su Kenichiro Yoshida, bu ayın başlarında şirketin bulut oyunlarının henüz ilk aşamalarında olduğunu söylemişti, bu nedenle Project Q bu özellik olmadan piyasaya sürülebilir.