Sony, PSVR 2 piyasaya sürüldüğünde yanında kaç oyunla geleceğini açıkladı

PlayStation’ın heyecanla beklenen yeni sanal gerçeklik başlığı PSVR 2 için ilk etapta gelecek oyunların sayısı hiç de fena görünmüyor.

Sony PSVR 2, oyunlarıyla birlikte gelecek

Oyun severlerin bir süredir heyecanla beklediği PlayStation’ın sanal gerçeklik gözlüğü PSVR 2’ye olan geri sayım sürerken, Sony’den gelen yeni açıklama sanal gerçeklik başlığına olan heyecanın artmasına sebep olacak cinsten. Hayır, PSVR 2’nin ne zaman tanıtılacağı halen belirsizliğini koruyor, ancak Sony, cihazın lansmanıyla aynı tarihte 20’den fazla destekli oyunun da oyun severlere sunulacağın söylüyor.

Açıklama direkt olarak PlayStation’ın patronu Jim Ryan’dan geldi. Jim Ryan, “Şu anda PlayStation PSVR 2’nin lansmanında önemli miktarda çekici VR içeriği sağlamak için bağımsız ve diğer 3’üncü taraf geliştiricilerle ortaklıklara önemli miktarda para harcanıyor,” derken, bunun 20’den fazla oyun olduğuna ilişkin açıklama da yapıldı. Peki, PSVR2 için hangi oyunları bekleyebiliriz.

Henüz PSVR 2 için onaylanan çok sayıda içerik belli değil. Ancak Sony, PSVR 2 için daha önce Horizon Call of the Mountain’i duyurmuştu. Guerrilla Games ve Firesprite tarafından geliştirilen bu yeni Horizon’da Aloy olarak oynayamayacağız, ancak yine Horizon evreninde yol alacağımız farklı bir macera olacağı biliniyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Jurassic World temalı bir hayatta kalma oyununun da PSVR 2’ye özel olarak geliştirildiğine dair duyumlar mevcut. Bunun dışında Fast Travel Games, nDreams ve First Contact Entertainment gibi geliştirici stüdyoların da PSVR 2 için oyun geliştirdiği biliniyor. Oyunlar henüz netlik kazanmış olmasa da PSVR 2’nin piyasaya çıkmasıyla beraber ilk etapta zengin bir içerik yelpazesine erişilebilecek olması bu yeni sanal gerçeklik başlığını heyecanla bekleyen oyun severler için güzel haber.